Rozhuda patří k oblíbeným jídlům hanácké kuchyně. V této verzi s Olomouckými tvarůžky získává ještě výraznější chuť a porci plnohodnotných bílkovin navíc. Ideálně se hodí k čerstvému chlebu, pivu a večernímu posezení s přáteli. „Muži obvykle ocení jídla, která jsou chutná, sytá a připravená bez zbytečných komplikací. Právě taková je Rozhuda s Olomouckými tvarůžky. Poctivá a výrazná, stejně jako tvarůžky samotné,“ říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

A.W. Olomoucké tvarůžky jsou původním českým sýrem s chráněným zeměpisným označením. Vyrábějí se z netučného kyselého tvarohu bez použití syřidel, barviv a stabilizátorů. Tvarůžky mají skvělý nutriční profil a hodí se pro vyvážený jídelníček. Jsou bohaté na bílkoviny, obsahují minimum tuku, a přitom mají výraznou chuť. Výborně pasují také do tradičních receptů, které chceme oživit nebo odlehčit.

Rozhuda pro pravé chlapy

Suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 200 g A.W. Olomouckých tvarůžků, 50 g másla, 1 cibule, 1–2 dl mléka, pálivá paprika, sůl, pepř

Postup: Tvaroh utřeme s máslem do hladké konzistence a postupně přidáme mléko, které směs provzdušní, aby vznikla nadýchaná pěna. Do tvarohové hmoty vmícháme nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené Olomoucké tvarůžky, jemně nasekanou cibuli a oblíbené koření. Podle potřeby lehce dosolíme. Pomazánku rovnoměrně rozetřeme na čerstvý chléb, bagetu nebo slané sušenky. Pro slavnostní podávání ji ozdobíme kouskem tvarůžku, plátkem salámu, okurkou či paprikou, čímž vznikne chutná a efektní pochoutka vhodná k přípitku i jako svačina.