CZ SK EN

BYDLÍME KOMPLEXNĚ

https://www.bidli.cz/

Bidli holding, a.s., je největším komplexním projektem pro bydlení v České republice. Společnost jako jediná na trhu řeší kompletní škálu služeb – realitní činnost, hypoteční poradenství, rezidenční development, družstevní bydlení, pojištění, dodávku energií, výrobu dřevostaveb a nábytku i designové řešení interiéru. Klientovi je tak schopna zajistit nové bydlení i vše, co k němu potřebuje. Mezi její developerské projekty patří rezidenční areál Bidli v Rodově, středočeské Libři či Myslince u Plzně.

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 17. 12. 2021 13:00 BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Energetický trh v posledních týdnech zasáhlo dramatické zvyšování cen elektřiny. Faktorů je hned několik – stále vyšší náklady na vstupy potřebné pro výrobu elektřiny, neustále dražší emisní povolenky za vypouštěný CO2 do ovzduší a následky pandemie Covid-19, kdy se po uvolnění restrikcí rozjely ekonomiky i výroba a tím pádem se zvedla poptávka po elektřině. Vliv má také zvýšení ceny elektřiny v Německu, kterou způsobilo uzavření jaderných a uhelných elektráren. Lidé tedy stále častěji řeší možná východiska z této situace. Podle ředitele Bidli technologie proto stoupá zájem o fotovoltaické elektrárny, které dokážou část nákladů pokrýt. K jejich oblibě přispívá rovněž snaha lidí o větší šetrnost k životnímu prostředí – tu podporují i instituce v čele s Evropskou komisí. Její nejznámější iniciativou se stal tzv. Green Deal s balíčkem Fit for 55. Navíc teď oznámila svůj nový návrh, aby se budovy do roku 2040 přestaly vytápět plynem a dalšími fosilními palivy. Využívání a podpora obnovitelných zdrojů, mezi něž patří i fotovoltaické elektrárny, tak nadále poroste.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 30. 11. 2021 13:00 BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Jedna změna za druhou. I tak by se dal v poslední době charakterizovat hypoteční trh. Česká národní banka do něj totiž výrazně zasáhla a od dubna příštího roku zpřísnila podmínky pro zisk hypotéky. Snížila limit LTV na 80 % a znovu bude vyžadovat dodržování ukazatelů DTI a DSTI. Ještě předtím navýšila základní úrokovou sazbu, která dnes činí 2,75 procenta. Hypoteční úroky proto míří ke čtyřprocentní hranici, některé banky ji již překročily. S trhem hýbou také enormní ceny nemovitostí, zapříčiněné mimo jiné neutuchající poptávkou. Přesto se letošní rok zapíše do historie jako rekordní, co se týče objemu sjednaných úvěrů – ten by se měl dle odhadů vyšplhat až na 400 miliard korun. Lidé se totiž snažili ještě využít poslední šanci na výhodné sazby. Ostatním se s novými opatřeními sen o vlastním bydlení dost možná rozplyne. Jaké budou mít zásahy ČNB reálné dopady a co dalšího nás na hypotečním trhu čeká, rozeberou experti ze společnosti Bidli.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 16. 11. 2021 11:35 BYDLÍME KOMPLEXNĚ

V poslední době rapidně zdražuje jak elektřina, tak zemní plyn. Na vině jsou zvyšující se ceny emisních povolenek, ale také enormní poptávka v souvislosti s příchodem topné sezony a oživením ekonomiky po pandemii koronaviru. Navíc došlo ke krachu některých dodavatelů, což situaci ještě zhoršilo. Odborník ze společnosti Bidli nabádá především zákazníky, kteří jsou nyní po ukončení činnosti svého stávajícího dodavatele nuceni využívat služeb dodavatelů poslední instance, co nejrychleji přejít na výhodnější standardní tarif či k jinému poskytovateli dle vlastního výběru. V nouzovém režimu se totiž ceny i z důvodu enormního nárůstu odběratelů v řádech statisíců často vyšplhaly do rekordních výšin. Ostatním klientům se stabilním dodavatelem expert doporučuje vyčkat na zklidnění trhu a snížení nákupních cen, které se očekává a které se projeví zlevněním tarifů. Proto by všichni ti, kdo nyní řeší zafixování ceny, neměli smlouvy uzavírat na časový úsek delší než rok. Odborník Bidli zároveň přináší tipy, jak v rámci rodinného rozpočtu alespoň částečně zredukovat své náklady na energie.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 29. 9. 2021 9:50 BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Prakticky od počátku tohoto roku ceny některých materiálů raketově rostly. Jedná se zejména o polystyren, minerální vatu, železo nebo ocel, kde jsou nárůsty až v řádech stovek procent. Řadí se k nim také dřevo, které i přes současnou situaci na trhu v posledních letech zažívá renesanci. Svůj podíl na neustále příznivějším vnímání dřevostaveb společnosti má postupné vyvracení některých negativních a nepravdivých mýtů, ale především vyšší povědomí lidí o výhodách těchto konstrukcí. K těm se bezesporu výborné tepelně izolační vlastnosti, zdravé vnitřní klima a rychlost výstavby. Nezanedbatelnou roli hraje i ekologie, v jejímž případě dřevostavby například zděné domy jednoznačně předčí. Rovněž z pohledu zdraví, kdy z důvodu použití maximálního množství přírodních materiálů mají třeba u alergiků a astmatiků výhodu. Tento fenomén a aktuální situaci na trhu více přiblíží odborník ze společnosti Bidli.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 20. 9. 2021 10:10 BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Družstevní bydlení má v České republice tradici dlouhou přes 100 let a v současnosti se u nás eviduje více než 8 000 aktivních bytových družstev. V Češích je však zakořeněna touha něco vlastnit, a tak se v posledních dekádách přikláněli k vlastnickému bydlení – zvlášť když se jedná o bezpečné uložení peněz v nynější nejisté době. Současné ceny nemovitostí jsou ovšem již tak vysoké, že na ně spousta zájemců nedosáhne. To stejné platí i u stále větších požadavků bank na žadatele o hypotéku. Ti proto hledají alternativní řešení a vedle pronájmů se právě družstevní bydlení znovu dostává do popředí zájmu. Zejména z toho důvodu, že získáte vysněný byt nebo dům, ale na rozdíl od vlastnického bydlení se nemusíte upsat k hypotečnímu úvěru. Jaké další výhody i případná úskalí družstevní bydlení přináší, popisují odborníci z Bidli – společnosti, která má tento typ bydlení v nabídce svých produktů od roku 2019 a od té doby založila 21 bytových družstev s celkovou výší majetku 1,6 mld. korun. Nyní chystá Bidli další varianty družstevního bydlení speciálně připravené na financování developerské výstavby.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
BYDLÍME KOMPLEXNĚ

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.