CZ SK EN

DZ DRAŽICE + NIBE

http://www.dzd.cz

O společnosti DZ Dražice a skupině NIBE:

Společnost DZ Dražice, člen skupiny NIBE, je největším výrobcem ohřívačů vody v České republice, známým po celé Evropě. Své výrobky s jedinečným systémem topných keramických těles vyváží do cca 30 zemí světa. V Česku má více než 50% podíl na trhu. Historie společnosti se píše již od roku 1900: ohřívače vody pod značkou Dražice začala vyrábět v roce 1956. V roce 2006 se stala součástí švédského koncernu NIBE Industrier AB a výhradním dodavatelem produktů značky NIBE (např. tepelných čerpadel a rekuperačních jednotek) do České republiky a na Slovensko. Aktuálně je jejich největším prodejcem ve střední Evropě. V roce 2023 zahájila spolupráci s italskou společností Argoclima a prodej jejích tepelných čerpadel Argo iM.

Základní činností společnosti DZ Dražice je výroba a prodej ohřívačů vody a akumulačních nádrží. Jedná se o modely v provedení svislém, vodorovném, stacionárním, elektrickém a kombinovaném o objemech od 5 l do 1000 l. Dále nabízí nepřímotopné stacionární zásobníky vody o objemech od 100 l, ohřívače vody, které lze napojit na elektřinu ze sítě i na fotovoltaické panely, a klimatizace AIR a AIR Plus. Neméně důležitým předmětem její činnosti je výroba zásobníků vody s nepřímým ohřevem pro výrobce plynových kotlů. DZ Dražice vlastní výrobní závod s několika linkami v Dražicích a Luštěnicích nedaleko Benátek nad Jizerou a plně automatizovaný sklad.

Od roku 2022 je součástí DZ Dražice divize DZD Solar zaměřená na fotovoltaická řešení, která nabízí komponenty pro realizaci fotovoltaických elektráren (jako jsou síťové a hybridní měniče a akumulátory). Samotná kompletní řešení včetně vyřízení dotací a další administrativy dodává na trh prostřednictvím prověřených, pravidelně školených a certifikovaných montážních firem.

www.dzd.cz

www.nibe.cz

www.dzd-solar.cz

www.klima-drazice.cz

www.dzd-argo.cz

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 8. 2. 2016 10:00 DZ DRAŽICE + NIBE

Společnost NIBE Energy Systems CZ, která je výhradním dodavatelem kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, představuje dvě novinky. První z nich je vizuálně i obsahově inovovaný web www.nibe.cz se zcela novou partnerskou sekcí pro odborníky pracujícími s produkty NIBE. Druhou je speciální aplikace do mobilních telefonů a tabletů NIBE Servis pro rozeznávání chybových hlášení tepelných čerpadel. Ta bude sloužit majitelům i servisním technikům a instalatérům při vyhledávání příčin možné poruchy a k jejímu rychlému odstranění.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 24. 11. 2015 9:31 DZ DRAŽICE + NIBE

Tepelná čerpadla patří k moderním způsobům vytápění, které neplýtvají energií a šetří životní prostředí. Díky svým vlastnostem přitahují stále více pozornosti. Zájemci, kteří by chtěli pomocí tepelného čerpadla topit ekologicky a úsporně, se však setkávají s řadou nepřesných informací. Společnost NIBE Energy Systems CZ, která je výhradním dodavatelem kvalitních švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko, představuje nejčastější mýty a vysvětluje, jak je to s nimi doopravdy.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 19. 11. 2015 15:32 DZ DRAŽICE + NIBE

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí vyhlásily 3. výzvu programu Nová zelená úsporám. Majitelé rodinných domů mohou od 22. 10. 2015 zasílat žádosti o dotace. Tato výzva přináší řadu novinek, které povedou k dalšímu snižování energetické náročnosti domů, většímu využívání obnovitelných zdrojů a snižování závislosti na fosilních palivech. Mezi nejzásadnější z nich patří možnost zažádat o příspěvek také na malé fotovoltaické systémy, které dosud nebyly do programu zahrnuty. Co nové opatření přinese, přiblíží největší český výrobce ohřívačů vody společnost Družstevní závody Dražice, která vyvinula ve spolupráci s firmou Logitex bojlery uzpůsobené k fotovoltaickému ohřevu vody.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 25. 9. 2015 11:19 DZ DRAŽICE + NIBE

Letos na podzim, konkrétně 26. září, vstoupí v účinnost opatření Evropské unie, tzv. ekodesign, které ukládá výrobcům povinnost označovat spotřebiče určené pro vytápění a ohřev vody energetickými štítky. Kromě lednic, praček nebo televizí, budou štítky nově i na plynových a elektrických kotlech, tepelných čerpadlech a ohřívačích vody. Co nové opatření přinese, přiblíží společnost Družstevní závody Dražice, která je nejen výrobcem kvalitních ohřívačů vody, ale také výhradním dodavatelem švédských tepelných čerpadel NIBE do České republiky a na Slovensko.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 16. 9. 2015 11:24 DZ DRAŽICE + NIBE

Na největším veletrhu vytápění FOR THERM 2015, který je součástí tradičního stavebního veletrhu FOR ARCH v Praze, představí společnost Družstevní závody Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE pro Českou republiku a Slovensko, hned dvě žhavé novinky. První z nich je ventilační tepelné čerpadlo NIBE F135, které může být použito k řízené ventilaci budov i pro ohřev teplé vody. Dalším zajímavým exponátem je nová generace inteligentního elektrického ohřívače vody OKHE SMART, jednoho z mála, který se řadí do energeticky úsporné třídy B. Obě novinky je možné vidět na stánku DZ Dražice číslo 7 - B15.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
DZ DRAŽICE + NIBE

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.