CZ SK EN

LINDAB

http://www.lindab.com

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 24 zemí a zaměstnává na 5000 lidí.

Je přední evropskou společností, zaměřenou na vzduchotechniku: navrhuje, vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky a nízkoenergetická systémová řešení pro zdravé vnitřní prostředí v budovách. Sortiment produktů Lindab zahrnuje vše od kompletních systémů technického zařízení budov až po individuální komponenty pro, komerční, průmyslové a bytové budovy. Navíc je Lindab jedním z největších designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli. Tím vším je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2020 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 9,166 miliard švédských korun (tj. zhruba 900,4 mil. EUR).

www.lindabgroup.com

 

O společnosti Lindab v ČR:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze-Ruzyni, kde výroba vzduchotechniky působí dodnes. Další výrobní závod má společnost v Hustopečích u Brna. V roce 2015 otevřel Lindab novou pobočku v Brně, specializující se na vzduchotechniku. Začátkem roku 2021 Lindab expandoval do nových prostor v průmyslové zóně Panattoni Park Prague Airport II u Pavlova (nedaleko svého stávajícího výrobního areálu v Praze-Ruzyni): zde působí jeho obchodní týmy pro tuzemský trh.

www.lindabstavby.cz

www.lindabstrechy.cz

www.rekuperace-lindab.cz

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 13. 8. 2019 12:31 LINDAB

Lindab, přední světový designér, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli, uvádí na český trh střešní systém Lindab SolarRoof, který v sobě již má integrované vysoce účinné sluneční panely vyrábějící energii. Splňuje tak nejen požadavky na ekologicky udržitelnou výstavbu a úsporu nákladů, ale také na estetičnost. Že máte na střeše solární panely, totiž na vzhledu domu vůbec nepoznáte. A přitom je montáž střechy s integrovanými solárními panely stejně jednoduchá jako u běžných lehkých střešních krytin.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 17. 6. 2019 9:35 LINDAB

Poté, co manželský pár vychoval dvě děti, byl pro něj dosavadní dvoupodlažní rodinný dům příliš velký. Proto se manželé rozhodli pro stavbu nového domu, který by byl šitý na míru současné fázi jejich života: funkční, komfortní a vzdušný, s moderním interiérem a dost velkou zahradou, bezúdržbový a přizpůsobený potřebám dvou obyvatel s možností pohodlně v něm ubytovat občasné návštěvy. Zároveň měl splňovat jejich požadavky na estetičnost a eleganci. Jejich představy našly naplnění ve stylové černé přízemní stavbě, u níž jsou jedním z hlavních prvků celkového řešení trapézové plechy Lindab. Ty jsou použity jak na střeše, tak i na fasádě.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 19. 3. 2019 11:16 LINDAB

Společnost J.A.CLEAN, český lídr v oboru bezpečnostního a dopravního značení průmyslových provozů, chtěla veškeré své aktivity soustředit do jednoho místa. Proto se rozhodla v Pavlovicích u Vlašimi postavit nový administrativně skladový areál. Po konzultacích s architekty a realizátorem stavby (firmou Památky Tábor, s r.o.) využila systému LINDAB STAVBY.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 11. 3. 2019 14:02 LINDAB

Švédský mezinárodní koncern Lindab International AB, který působí ve 32 zemích včetně České republiky, zveřejnil své ekonomické výsledky za uplynulý rok. Přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů zaznamenal celkový nárůst čistých tržeb v meziročním srovnání o 13 % na zhruba 883,3 mil. EUR (9,326 mld. SEK). Provozní zisk před úroky a zdaněním (EBIT) dosáhl vloni zhruba 51,8 mil. EUR (547 mil. SEK). Na celkové vlně růstu jede také Lindab v České republice. Ten pokračuje v investicích ve svém výrobním areálu v Praze-Ruzyni a postupně realizuje plán automatizace a robotizace výroby. Plánuje, že v období let 2015-2020 dosáhnou investice k 500 mil. Kč. To je plně v souladu se strategií celého koncernu, který chce investice do automatizace výroby ještě zrychlovat, aby dosáhl vyšší efektivity, kapacity a výnosnosti. Hlavní investice Lindabu v ČR směřují především do robotizace manuálních činností a inovativních projektů automatizace za použití nových technologií. V roce 2018 investoval a zprovoznil několik projektů za více než 65 mil. Kč. Jednalo se především o robotizaci svařování, různých druhů tváření plechu a obsluhy modernizované práškové lakovny.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 19. 2. 2019 15:32 LINDAB

Obliba plechových střešních krytin na českém trhu stále roste: podle loňského průzkumu portálu Krytiny-Strechy.cz už taškové tabule, falcované krytiny, trapézové plechy a profilované plechové krytiny tvoří téměř polovinu všech střech, které v tuzemsku klempíři pokládají. Nahrává tomu i široká nabídka tohoto druhu krytin. Hlavními kritérii při jejich výběru obvykle bývá nejen estetičnost, ale i dlouhá životnost a nenáročná údržba. A s ohledem na to, že střecha domu je investice téměř na celý život, také patřičná záruka. Právě to však s sebou může nést úskalí. Jak má laik postupovat, aby se na záruku na vybranou střešní krytinu mohl opravdu spolehnout, popisuje Petra Ždánská, marketingová manažerka společnosti Lindab - předního světového designéra, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
LINDAB

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.