CZ SK EN

TOUAX

http://www.touax.cz

Touax s.r.o. je dceřinou společností Divize modulových staveb francouzské skupiny Touax, která patří mezi přední evropské firmy na trhu modulových staveb. Specializuje se na projektování, průmyslovou výrobu a stavbu dočasných nebo trvalých objektů stavebnicovým systémem modulů. V České republice má v Supíkovicích hlavní výrobní závod a vývojové oddělení pro celou divizi. V tuzemsku působí již od roku 1991 a těží z více než čtyřicetileté zkušenosti celé skupiny Touax, zejména z modulových trhů Evropské unie.

Skupina Touax, která byla založena již za Napoleona III. v roce 1853, se specializuje na operativní leasing a prodej námořních kontejnerů, nákladních železničních vagónů, nákladních říčních člunů a modulových objektů. Denně pronajímá tato hmotná aktiva více než 5000 zákazníků po celém světě, a to jak na vlastní účet, tak z pověření investorů. Správa aktiv v hodnotě více než 2 miliardy dolarů řadí skupinu TOUAX mezi vůdčí evropské společnosti na daném trhu.
Společnost Touax je kótovaná na pařížské burze NYSE EURONEXT – Euronext Paris Compartment C (kód ISIN FR0000033003) a je součástí indexů CAC® Small a CAC® Mid & Small a SRD Long-only.

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 12. 6. 2017 8:50 TOUAX

Společnost Mountfield, největší český prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku, bazénů a dalších potřeb pro zahradu, potřebovala svůj areál u dálnice D1 ve Všechromech u Prahy rychle rozšířit o další kanceláře a skladové prostory. Přísným požadavkům Ředitelství silnic a dálnic, kladeným na stavby poblíž dálnice, nejlépe vyhověl modulový objekt od firmy Touax. Ta využila inovativní technologii, při níž se stavba umísťuje na zemní vruty zcela bez použití betonu. Díky tomu je šetrnější k životnímu prostředí a navíc šetří finanční náklady i čas. Jednopatrový objekt o celkové hrubé podlahové ploše 150 m2 se podařilo zrealizovat za pouhé dva dny! A přitom v kvalitě srovnatelné s tradiční výstavbou, díky čemuž je objekt určen k dlouhodobému využívání. Vedle výroby, dopravy a montáže samotných modulů byl Touax také generálním dodavatelem projektu i autorem celého architektonického konceptu.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 15. 5. 2017 16:37 TOUAX

Počet zaměstnanců v automobilovém průmyslu v České republice nadále roste. Vyplývá to z dat Sdružení automobilového průmyslu za rok 2016, která odkazují k 4,5% meziročnímu nárůstu oproti roku 2015. Celkově tak odvětví v tuzemsku zaměstnává více než 118 000 lidí a po připočtení zaměstnanců dalších subdodavatelů se číslo šplhá až k 400 000. To řadí ČR v rámci Evropy na druhé místo hned po Německu. Čím dál více firem proto řeší otázku dostatečně kvalitního pracovního zázemí pro své zaměstnance. Patří mezi ně i firma ENGEL Kaplice, která potřebovala vytvořit dodatečné kanceláře pro své administrativní pracovníky. Rychlé a efektivní řešení nalezla v modulových objektech od společnosti Touax.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 20. 12. 2016 13:19 TOUAX

V letošním roce schválila vláda České republiky novelu školského zákona (č. 178/2016 Sb.), která s účinností od září 2017 zavádí povinné předškolní vzdělávání. Musí k němu nastoupit všechny děti, které do září příslušného roku dosáhnou pěti let. To má (spolu s babyboomem z let 2008 až 2010) za následek čím dál tím větší nedostatek míst v mateřských školách. Rychlým a úsporným řešením při vzniku nových školek mohou být modulové stavby, které společnost Touax dokáže při zachování veškerého komfortu postavit již za dva měsíce. Dobrým příkladem, jak se při výstavbě školských objektů osvědčuje modulová technologie, je mateřská školka v severočeském Liberci, která slaví v těchto dnech čtyřleté výročí uvedení do provozu.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 16. 12. 2016 10:53 TOUAX

Případová studie: HELLA AUTOTECHNIK NOVA v Mohelnici Česká republika nadále zůstává světovou velmocí automobilového průmyslu. Dle portálu BusinessInfo.cz i letos automobilový segment roste svižným tempem kolem čtyř procent a s ním i desítky na něj navázaných dodavatelských firem. Stejný zdroj také uvádí, že z téměř bilionu korun, které toto odvětví v Česku vyprodukuje, připadá na dodavatele téměř 500 miliard korun. Právě v důsledku enormního růstu musí firmy často řešit, jak rozšířit zázemí pro své stále přibývající zaměstnance. Před takovým problémem stála např. společnost HELLA AUTOTECHNIK NOVA v Mohelnici, zabývající se vývojem a výrobou světelné techniky pro automobilový průmysl. A vyřešila jej velmi rychle a finančně efektivně: výstavbou modulových objektů od společnosti Touax.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 29. 11. 2016 14:00 TOUAX

Svaz českých a moravských spotřebních družstev sdružuje 46 spotřebních družstev, která v ČR provozují dohromady téměř 2 900 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350 000 m2 a zaměstnávají na 14 000 lidí. Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin, drogistického a průmyslového zboží v České republice. Ty jsou v řadě menších měst a vesnic jedinou možností, jak nabídnout obyvatelům základní sortiment, aby nemuseli kvůli každému menšímu nákupu dojíždět do větších měst. Právě pro jednu z těchto prodejen – Jednotu v jihomoravských Slušovicích – postavila společnost Touax, přední výrobce a dodavatel modulových staveb, nový sklad.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
TOUAX

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.