CZ SK EN

YIT

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912, vloni tak oslavila již 110 let fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 24 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Vesi Hostivař, Happi Milánská, Rivi Bachova, přelomový projekt Suomi Hloubětín s 11 etapami bytových domů a sousední polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s téměř 290 byty a komerčními prostory. Na ploše původního více než 10hektarového brownfieldu v Hloubětíně tak vzniká nová čtvrť s bydlením, obchodními prostory a školkou, kde najde domov zhruba 3 500 obyvatel. Další projekty má developer v přípravě.

YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2022 dosáhl téměř 2,4 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 9 zemích: Finsku, Švédsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni přes 5 000 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

 

Tiskové zprávy

Vydáno dne: 11. 4. 2024 10:00 YIT

Společnost YIT dovedla ke kolaudaci další projekt. Dokončila třetí rezidenční etapu Tornio, která rozšířila polyfunkční areál Lappi Hloubětín v Praze 9 o 79 nových bytů. Aktuálně je vyprodaná téměř polovina jednotek. Budoucí majitelé by si je měli postupně přebírat letos v létě. Ve výškové budově YIT také nachystala vzorový byt o dispozici 2+kk, jenž nabízí inspiraci na vkusné začlenění výrazných barev do interiéru. Dohromady v Lappi Hloubětín vzniklo téměř 290 jednotek a 8 komerčních prostorů, v přípravě je čtvrtá etapa s komerčními plochami.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 8. 4. 2024 12:30 YIT

Společnost YIT úspěšně zkolaudovala projekt Happi Milánská v Horních Měcholupech, kde vzniklo 72 jednotek. Zájemci mohou aktuálně vybírat z necelé padesátky z nich. Noví obyvatelé se budou moct stěhovat v průběhu letošního léta. Charakteristickým rysem novostavby jsou pavlače v pestrých barvách. Coby lídr v oblasti modulární výstavby YIT v Happi Milánská rovněž implementovala inovativní technologii prefabrikace. Kromě koupelen zde poprvé přistoupila k většímu začlenění prefabrikovaných prvků, jako např. u svislých nosných a vodorovných konstrukcí, balkónů a pavlačí. Díky tomu se developerovi podařilo urychlit výstavbu oproti původním odhadům o tři měsíce.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 13. 3. 2024 11:30 YIT

Společnosti YIT se i přes nepříznivý vývoj na trhu rezidenčních nemovitostí a ochlazení poptávky dařilo a dokázala si udržet výsledky srovnatelné s uplynulými lety. Za rok 2023, ve kterém oslavila 15 let působení v České republice, prodala celkem 198 bytů a její obrat dosáhl hodnoty přes 2 miliardy korun. Podařilo se jí rovněž dokončit tři projekty. Hned s počátkem nového roku odstartovala nový projekt Sija Kamýk. Dále letos plánuje zahájit projekty Toivo Roztyly, etapu Tampere v areálu Suomi Hloubětín a třetí etapu Ranta Barrandov. Společnost současně připravuje první regionální výstavbu, a to konkrétně v Kladně. Projekty, které YIT chce dát letos na trh, celkem čítají (včetně již zahájeného Sija Kamýk) 536 nových jednotek. Developer jakožto lídr v oblasti modulární výstavby v tuzemsku také rozšířil použití prefabrikovaných prvků ve svých projektech.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 18. 1. 2024 13:45 YIT

Společnost YIT spustila výstavbu a prodej nového projektu Sija Kamýk v Praze 12. Ten čítá 122 bytových jednotek, většinu s balkonem, terasou či předzahrádkou. S ohledem na plnění vytyčených environmentálních cílů začlení developer rovněž ekologické prvky, např. retenční nádrže či solární panely. Projekt by měl být dokončen na konci roku 2025, noví rezidenti by se tak mohli stěhovat na jaře 2026.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 10. 11. 2023 10:30 YIT

Developerská společnost YIT v letošním roce dosáhla významného milníku. V České republice působí od roku 2008, tedy již 15 let. Za tu dobu postavila 29 projektů (vč. jednotlivých etap o velikosti středních bytových projektů) s celkem 2 678 dokončenými byty. Nyní dovedla ke kolaudaci první dvě budovy Kemi a Ranua v polyfunkčním projektu Lappi Hloubětín v Praze 9 a rezidenční areál Vesi Hostivař v Praze 15, kde dohromady vzniklo 417 jednotek. Z etap Kemi (98) a Ranua (111) ke koupi aktuálně zbývá posledních pár bytů. První obyvatelé se budou moci stěhovat začátkem příštího roku. V projektu Vesi Hostivař (208) je momentálně možné vybírat z pestré škály jednotek apartmánového typu, které budou připraveny k nastěhování v prvním čtvrtletí 2024.

Zobrazit celou zprávu

Soubory ke stažení
YIT

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.