3. FÁZE CLASSIC 7 JE ROK PŘED SVÝM DOKONČENÍM KOMPLETNĚ PRONAJATA

Vydáno dne: 2. 6. 2015 16:04 AFI EUROPE

Developer AFI Europe uzavřel smlouvu o pronájmu 6 480 m2 moderních kancelářských ploch třídy A ve 3. fázi administrativního komplexu Classic 7 Business Park. Budova M vzniká v pražských Holešovicích v souladu s certifikací BREEAM na úrovni Very Good a dokončena bude ve 2. čtvrtletí 2016. Novým a jediným nájemcem, který si pronajal celou budovu, je česká společnost s celosvětovou působností ComAp a.s.

"Jsme velmi potěšeni, že se nám se společností ComAp a.s. podařilo podepsat nájemní smlouvu pouhých pár měsíců od zahájení výstavby v lednu 2015 a téměř celý rok před plánovaným dokončením. Budova M doplní čtyři stávající objekty v administrativním komplexu Classic 7 Business Park, jehož celková pronajímatelná plocha po dokončení budovy M dosáhne 35 000 m2. Obsazenost stávajících budov je momentálně 85 %, což je v silné pražské konkurenci potvrzením ideálního spojení několika základních faktorů jako je dobrá lokalita, zajímavá architektura, nízké provozní náklady a služby na vysoké úrovni. Současní nájemci v Classic 7 oceňují nejen kancelářské prostory špičkové kvality, ale také příjemné prostředí, které tvoří venkovní zeleň, dostatek ploch pro relaxaci, široká nabídka místních restaurací a další doplňkové služby. Jsme rádi, že řady našich nájemců rozšířila úspěšná česká společnost ComAp a.s. a věříme, že bude v Classic 7 spokojená podobně jako naši ostatní nájemci," říká Doron Klein, ředitel společnosti AFI EUROPE Czech Republic s.r.o.

ComAp a.s. je dynamická česká společnost, která dosáhla významných mezinárodních úspěchů a získala velký respekt za vývoj inovativních elektronických řešení v oblasti výroby energie, průmyslových motorů
a zařízení. Firma ComAp byla založena v roce 1991 a je jednou z vedoucích společností na trhu řídicích systémů pro nezávislé zdroje výroby energie.

„Dnes máme samostatné pobočky na sedmi klíčových trzích, kterými jsou pro nás Německo, Rusko, Itálie, Spojené státy americké, Austrálie, Singapur a Spojené arabské emiráty. Jako dodavatel řídicích jednotek jsme se podíleli například na zajištění elektrické energie pro závody F1 v Singapuru nebo zajištění záložního systému pražské O2 areny. Přestože je většina našich zákazníků v zahraničí, sídlo firmy chceme i nadále zachovat v Praze. ComAp má v Česku přes 250 zaměstnanců a právě naši lidé stojí za úspěchem firmy. Proto pro nás příjemné
a motivující prostředí hraje velkou roli. Classic 7 přesně vystihuje naše požadavky na moderní kancelářské prostory a poskytuje jak potřebné vybavení, tak i služby. Díky nové budově také získáme potřebné zázemí pro další expanzi jak v Česku, tak v zahraničí,"
říká Martin Málek, HR ředitel společnosti ComAp a.s.

Classic 7 Business Park v Praze 7 - Holešovicích je kancelářský objekt třídy A, kde se prolíná historie
a současnost. Projekt je rozdělen do několika fází. První etapa byla dokončena v roce 2008 a vznikla rekonstrukcí dvou objektů bývalého holešovického parního mlýna z roku 1911 a stavbou moderní vestavby - mostu, který propojuje obě původní budovy mlýna. Hlavní myšlenkou celého projektu je zachování a skloubení industriální architektury z počátku 20. století s nejnovějšími technologiemi a vytvoření výjimečného a nadčasového prostoru.
2. fáze projektu byla dokončena v prosinci roku 2012 a vznikl tak uzavřený areál 4 budov s vnitřním atriem
a odpočinkovými zónami pro širokou veřejnost. Součástí výstavby 3. fáze projektu je dokončení venkovních ploch kolem budovy a parkové úpravy, které dodají areálu dostatek zeleně a navážou na stávající atrium 1. a 2. fáze projektu.

www.classic7.cz
www.afi-europe.eu
www.comap.cz

AFI Europe, dceřiná společnost skupiny Africa Israel Investments Group, je předním mezinárodním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí se zaměřením na realitní trhy střední