VÍTKOVICE STEEL ELEKTRIFIKUJÍ OSOBNÍ DOPRAVU

Vydáno dne: 24. 7. 2017 16:13 VÍTKOVICE STEEL

Ve snaze snížit zatížení životního prostředí regionu Ostravska a firemní náklady na dopravu, uvedli do provozu ve VÍTKOVICE STEEL, a.s. (dále společnost) šest elektromobilů pro osobní dopravu zaměstnanců v rámci městské aglomerace. Vozy mají dojezd přibližně 160 km na jedno nabití a předpokládanou životnost minimálně 6-8 let.

Spolu s lokálními topeništi a průmyslovou výrobou patří automobilová doprava na Ostravsku k největším zdrojům znečištění životního prostředí. Ve snaze pomoci zmírnit tuto zátěž zakoupila společnost 6 elektromobilů tovární značky Volkswagen e-UP. Vozidla budou sloužit k dopravě zaměstnanců v rámci regionu, tomu odpovídá i jejich maximální dojezd, který může být podle zvoleného režimu až 160 km. Celková výše této investice je necelých 3,5 mil Kč.

Po mnoha letech jsme přikročili k obnově vozového parku a elektromobily nám připadají pro účely regionální osobní dopravy nejvhodnější. Je to náš malý příspěvek pro zlepšení ovzduší a současně tím chceme ušetřit náklady na dopravu, protože kilometr jízdy jednoho elektromobilu vychází přibližně na 0,40-0,70 Kč," sdělil generální ředitel a předseda představenstva Dmitrij Ščuka. "Pokud se v provoze osvědčí, chceme později nakoupit další vozy s elektro pohonem," dodal Dmitrij Ščuka.

E-UP pohání synchronní elektromotor o maximálním výkonu 60 kW a točivém momentu 210 Nm a na maximální kapacitu se baterie z nuly nabijí tím nejpomalejším způsobem za cca 8 hodin. Běžně, ale stačí nabíjet 4 hodiny nebo prostřednictvím speciální nabíjecí stanice nabijete baterie za 30 minut na 80 % jejich kapacity.

-konec zprávy-

Kontakt pro media: