VÍTKOVICE STEEL JSOU STABILIZOVÁNY

Vydáno dne: 18. 5. 2017 16:16 VÍTKOVICE STEEL

Po necelých dvaceti měsících po uzavření provozu ocelárny se VÍTKOVICE STEEL, a.s. (dále Společnost) vrací ke kladnému výsledku hospodaření (EBITDA). I přes dlouhodobě napjatou situaci na trhu pozitivní trend pokračuje i v 1. čtvrtletí tohoto roku. V roce 2016 byl navýšen vlastní kapitál společnosti ve výši 5,3 mld. Kč a společnost plánuje do roku 2020 zásadní investice do výroby.

V září 2015 došlo k uzavření provozu ocelárny společnosti a výroba produktů společnosti, tlustých plechů, výpalků a štětovnic, se stala závislou na dovozu polotovarů (tzv. bram) od externích dodavatelů. Potvrzením správnosti rozhodnutí managementu společnosti o uzavření ztrátového provozu ocelárny je kladný provozní výsledek hospodaření před odpisy (EBITDA) za rok 2016. Jeho meziroční nárůst je více než 500 mil. Kč. Pozitivní trend růstu EBITDA pokračuje i v tomto roce. Meziroční srovnání 1. čtvrtletí vykazuje nárůst o 217 %, u objemu prodeje je nárůst 37 %.

„Nezakrýváme určité uspokojení z tohoto vývoje, ale boj s dlouhodobě nepříznivou situací na trhu pokračuje," sdělil generální ředitel společnosti a předseda představenstva Dmitrij Ščuka. „Náš strategický cíl je do roku 2020 vrátit objem výroby plechů na hodnoty předkrizového období a navýšit výrobu a prodej štětovnic na 200 000 t z 136 000 t v roce 2016," dodává D. Ščuka.

Dobrovolným příplatkem akcionářů v celkové výši 5,3 mld. Kč došlo k posílení vlastního kapitálu společnosti, což, mimo jiné, zásadním způsobem napomohlo její stabilizaci. Za období 2015 až 2016 bylo proinvestováno cca 320 mil. Kč a do roku 2020 jsou plánovány další investice v celkovém objemu vyšším než 1,1 mld. Kč.

Společnost v současnosti zaměstnává 941 kmenových + 50 agenturních zaměstnanců.

Společnost podporuje Moravskoslezský region zejména prostřednictvím Nadačního fondu VÍTKOVICE STEEL a je dlouhodobým partnerem HC Vítkovice Ridera.
-konec zprávy-

Kontakt pro media: