ROMAN STOLICNY A LIEGL&DACHSER ÚJ VEZÉRIGAZGATÓJA

Vydáno dne: 28. 6. 2018 10:33 LIEGL & DACHSER

A nemzetközi logisztikai szolgáltatásokat nyújtó DACHSER új ügyvezetőt nevezett ki a magyarországi LIEGL&DACHSER élére. Roman Stolicny egyben a DACHSER Szlovákia ügyvezető igazgatója és az igazgatótanács tagja.

Roman Stolicny a LIEGL & DACHSER vezetéséért és stratégiai fejlesztéséért lesz felelős. Stolicny Úr a vállalat üzleti aktivitását felügyeli majd, kapcsolatokat épít a legfontosabb üzleti partnerekkel és stratégiát állít fel a jövőre nézve. „Igazán megtisztelő ez a nagyszerű lehetőség. Elsődleges célom a vállalat jelenlegi kiváló eredményeinek továbbvitele, valamint a vállalat pozíciójának további erősítése a magyar piacon. A logisztikai folyamatok hatékonyságának növelésére kívánok összpontosítani, illetve a vállalatban rejlő potenciál maximális kiaknázására. Ez a potenciál a magyarországi DACHSER telephelyei alkotta kifinomult hálózatnak köszönhetően igen nagy, amit tovább erősít Magyarország kedvező helyzete a kelet-európai régión belül" - mondta Roman Stolicny.

A LIEGL&DACHSER nyolc telephelyet üzemeltet Magyarország-szerte, melyek közül a legnagyobb Budapest közelében, Pilisvörösváron található. A vállalatnak öt országgal (Németországgal, Ausztriával, Szlovákiával, Csehországgal és Romániával) van közvetlen kapcsolata a tizenhárom, naponta induló rendszerforgalmi gyűjtőjáratnak köszönhetően. Emellett komplex logisztikai szolgáltatásokat biztosít minden árutípus esetén, a veszélyesanyag-szállítást is beleértve. A Food Logistics független divíziót alkot, a DACHSER Csoport European Food Network részeként.

Roman Stolicny több, mint húsz éve tevékenykedik a logisztikai iparágban. Pályáját a svájci-szlovák légitársaságnál, a Tartra Airnél kezdte. 1995 és 2004 között ügyvezető igazgató volt a Lindbergh Air Freight logisztikai vállalatnál, mely 2004-ben vált a nemzetközi DACHSER részévé. Az integrációs folyamat, melynek felelőse teljes egészében Roman Stolicny volt, 2010. január 1-jén sikeresen zárult. Stolicny Úr jelenleg a DACHSER Szlovákia ügyvezető igazgatói pozícióját is ellátja, emellett az igazgatótanács tagja.

A DACHSER-ről:
A világon közel 29 100 fővel, 396 telephellyel működő DACHSER 2017-ben 6,12 milliárd EUR árbevétel generált. A logisztikai szolgáltató összesen 81,7 millió darab, 39,8 millió tonna össztömegű szállítmányt mozgatott. A DACHSER jelenleg 44 országban van jelen. További információért keresse DACHSER központi weboldalát, a www.dachser.com -ot.

DACHSER Magyarország:
A LIEGL & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft. 1999 óta van jelen a magyar piacon, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, összesen több mint 300 munkatársat foglalkoztat. A kiemelkedő színvonalú szállítmányozási és logisztikai produkció magas színvonalú adminisztratív háttérszolgáltatásra támaszkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján a vállalat töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának. 2017-ben 7,4%-os forgalom növekedést ért el, ez 75,9 millió EUR árbevételt jelent.

Sajtókapcsolatok:
Farkas Zsolt
Stern Communications
Mobil: +36 30 685 8327
E-mail: zsolt.farkas@sterncom.hu

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ