V ADRŠPACHU VYBRALI PRO NEZASTAVITELNÉ 66 630 KORUN

Vydáno dne: 20. 8. 2018 8:58 BIRELL

Teplice nad Metují, 20. srpna 2018 – V Adršpachu měli návštěvníci o víkendu 18. - 19. srpna možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní. Svou podporu projektu na místě projevil i místostarosta Teplic nad Metují Radim Války. Všichni, kdo prošli nafukovací Birell bránou přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 66 930 korun.

Brána cestou na Adršpašsko-teplické skály je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.

K bráně v Adršpachu dorazili v sobotu za nádherného letního počasí i někteří účastníci projektu Nezastavitelní. Mezi nimi byl například i Stanislav Frais, který po pracovním úraze zůstal upoután na invalidní vozík. Po absolvování několika operací a rehabilitací se snaží o chůzi pomocí berlí. Díky projektu Nezastavitelní by rád získal lehokolo (tříkolku) a zúčastnil se závodů. Chtěl by tak ukázat okolí, že ho úraz nezlomil a má velkou chuť žít.

Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat i na místě u Birell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.

Poslední zastávka Nezastavitelných bude 8. 9. na trase Birell Grand Prix v Praze.

Více o projektu na www.nezastavitelni.cz.

Poznámky pro editory

· Značka Birell je nejprodávanějším nealko pivem v České republice a lídrem celé kategorie nealkoholických piv. Na českém trhu je už 27 let.

· Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy také sklízí na tuzemských i světových soutěžích.

· Posledními úspěchy v ČR jsou zlaté medaile ze soutěží České pivo roku 2016 (Birell Světlý), Zlatý pohár PIVEX 2017 (Birell Polotmavý) a Zlatý pohár PIVEX 2018 (Birell Světlý a Birell Pomelo)

· V roce 2017 získal Birell Světlý zlatou medaili v prestižní britské soutěži The International Brewing Awards, považované za „pivní Oscary“.

Kontakt:

Jitka Němečková