U CHATY JEŠTĚDKA VYBRALI PRO NEZASTAVITELNÉ 61 115 KORUN

Vydáno dne: 13. 8. 2018 9:09 BIRELL

Liberec, 13. srpna 2018 – Cestou na Ještěd měli návštěvníci o víkendu 11. - 12. srpna možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní. Svou podporu projektu na místě projevil i Jiří Magál, který získal v klasickém lyžování na olympiádě ve Vancoveru branzovou medaili v závodě štafet na 4 x 10 km. Všichni, kdo prošli nafukovací BIrell bránou přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 61 115 korun.

Brána u chaty Ještědka je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.
K bráně pod Ještědem dorazili v sobotu za nádherného letního počasí i někteří účastníci projektu Nezastavitelní. Mezi nimi byla například i Zuzana Řehová, která má od narození dětskou mozkovou obrnu, ke které se od šestnáctého roku přidal zánět svalů. Zuzana bere život s nadhledem a díky projektu Nezastavitelní by ráda získala handbike. Jejím cílem je zúčastnit se jednou velkého závodu, ale hlavně jezdit ven s dětmi a manželem.
Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat i na místě u Birell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.
Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána v Adržpašsko-teplických skalách o víkendu 18. - 19. srpna. Dále pak na trase Birell Grand Prix v Praze.
Více o projektu na www.nezastavitelni.cz.

Poznámky pro editory

• Značka Birell je nejprodávanějším nealko pivem v České republice a lídrem celé kategorie nealkoholických piv. Na českém trhu je už 27 let.
• Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy také sklízí na tuzemských i světových soutěžích.
• Posledními úspěchy v ČR jsou zlaté medaile ze soutěží České pivo roku 2016 (Birell Světlý), Zlatý pohár PIVEX 2017 (Birell Polotmavý) a Zlatý pohár PIVEX 2018 (Birell Světlý a Birell Pomelo)
• V roce 2017 získal Birell Světlý zlatou medaili v prestižní britské soutěži The International Brewing Awards, považované za „pivní Oscary".

Kontakt:
Jitka Němečková