V KRKONOŠÍCH VYBRALI PRO NEZASTAVITELNÉ 26 130 KORUN

Vydáno dne: 6. 8. 2018 9:19 BIRELL

Pec pod Sněžkou, 6. srpna 2018 – Návštěvníci, kteří zavítali do Pece pod Sněžkou, měli o víkendu 4. a 5. srpna možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní. Podporu projektu na místě projevila svou účastí i bývalá basketbalová reprezentantka Ilona Burgrová. Všichni, kdo prošli nafukovací Birell bránou přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 26 130 korun.

Brána v Krkonoších je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.
Do Pece pod Sněžkou dorazili v sobotu za nádherného letního počasí i někteří účastníci projektu Nezastavitelní. Byl mezi nimi i Marián Kisel, který skončil po nehodě na vozíčku a z projektu si přeje získat handbike. Chce se totiž vrátit k závodní cyklistice.
Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat na místě u Birell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.
Další zastávkou Nezastavitelných bude 11. a 12.8. Birell brána na Ještědu a o týden později v Adršpachu.
www.nezastavitelni.cz.

Poznámky pro editory
• Značka Birell je nejprodávanějším nealko pivem v České republice a lídrem celé kategorie nealkoholických piv. Na českém trhu je už 27 let.
• Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy také sklízí na tuzemských i světových soutěžích.
• Posledními úspěchy v ČR jsou zlaté medaile ze soutěží České pivo roku 2016 (Birell Světlý), Zlatý pohár PIVEX 2017 (Birell Polotmavý) a Zlatý pohár PIVEX 2018 (Birell Světlý a Birell Pomelo)
• V roce 2017 získal Birell Světlý zlatou medaili v prestižní britské soutěži The International Brewing Awards, považované za „pivní Oscary".

Kontakt:
Jitka Němečková