CZ SK EN

NA BOŽSKY HOŘKÉ PIVO DO PORUBY

Vydáno dne: 17. 5. 2018 9:48 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Ostrava, 17. května 2018 - Původní hospoda Aura na Opavské ulici ožila. Radikální změnou prošel nejen interiér, který je nově zařízen dle konceptu značky Radegast, ale především celkový servis pro zákazníky. V nově otevřené Radegastovně Aura si teď mohou hosté dopřát špičkově načepované tankové pivo v kombinaci s kvalitní gastronomií v originálním prostředí.

„Záměrem nové Radegastovny Aura, nesoucí stejný název jako původní hospoda, byla snaha majitelů vytvořit místo, kde je zážitek ze správně načepovaného piva a kvalitního jídla ještě navíc umocněn příjemným prostředím," říká manažer značky Radegast Marek Grabovský.
„Původně jsme zamýšleli Radegastovnu nastěhovat na jiné místo, ale nakonec jsme zůstali na staré adrese a radikální změnu vzali jako velkou výzvu. Přece jen lidé sem byli zvyklí chodit za poctivou domácí kuchyní," vysvětluje Zdenka Schulzová, provozovatelka restaurace od roku 2010 a zakladatelka rodinné tradice v pohostinství.
Ze starého prostoru zůstaly prakticky jen obvodové zdi, jinak se změnilo takřka vše. Nejviditelnější změnou je přestěhování výčepu. Oproti minulosti je nyní výčep přímo naproti vstupu a stal se tak centrem celé hospody.
„Výčep býval vždy v českých hospodách srdcem, host měl výčepního stále na očích a mohl ho pozorovat při práci," říká sládek Pavel Zítek a doplňuje, že právě tato sounáležitost s děním u výčepu umožňuje hostům vnímat kvalitu načepovaného piva.
„Hlavním pivem u nás je Radegast Ryze Hořká 12, kterou čepujeme ze čtyř interiérových tanků. Nejčastěji čepujeme na hladinku, ale umíme i pro Radegast tradiční čepování na dva razy. U všech stylů hostům přidáváme i vysvětlení, v čem spočívá jedinečnost každého způsobu čepování," vysvětluje individuální přístup personálu k zákazníkům výčepní Michal Langer.
Aby pivo hostům chutnalo, je slavnostní otevření provázeno tradičním křtem výčepu. V Radegastovně Aura se tohoto „pivního rituálu" ujali, kromě pivovarských odborníků, také vítkovický hokejový obránce Jan Výtisk a náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica.

Adresa Radegastovny Aura:
Opavská 962/39, 708 00 Ostrava, Tel: 734 722 444, www.radegastovna.cz/aura

Poznámky pro editory:
• V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj
• Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví téměř 50 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, jehož součástí jsou nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.
• Plzeňský Prazdroj v roce 2017 doma a v zahraničí prodal přes 11 milionů hl; domácí výroba činila 7 mil hl, vývoz přes 1,5 mil hl a licenční výroba 2,6 milionu hl. S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
• Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017. Stejné ocenění získala společnost již v roce 2016. V loňském roce navíc Plzeňský Prazdroj dostal zlatá ocenění i za Odpovědný reporting a Strategii diverzity.


Kontakt:
Jitka Němečková, Plzeňský Prazdroj, 731 193 191, jitka.nemeckova@asahibeer.cz

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.