TECHNOLOGICKÝ PARK DRONET NA FESTIVALU ARCHITEKTURY ARCHITECTURE WEEK PRAHA

Vydáno dne: 2. 10. 2018 10:10 OBERMEYER HELIKA

Na letošním 13. ročníku výstavy Architecture Week Praha prezentuje architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA model Technologického parku Dronet v Plzni. Výstava se koná v rámci celostátních oslav založení Československé republiky a letošním tématem je tedy 100 let československé architektury. Model Technologického parku Dronet je ke zhlédnutí až do 10. října 2018 ve Výstavní síni Mánes, Praha 1, na Masarykově nábřeží 250/1, a to v -1. podlaží, které je přístupné výtahem. Vstupné je v rámci festivalu architektury Architecture Week Praha zdarma.

Kancelář OBERMEYER HELIKA zajišťuje pro projekt Technologický park DRONET projekční práce, nezbytné pro přestavbu nemovité kulturní památky bývalého českého pivovaru Světovar v Plzni. Součástí díla je i rekonstrukce administrativní vily, doplňkového objektu bývalého pivovaru, který bude nově využit pro kanceláře, dílny a zázemí pro zaměstnance. Zrekonstruovaná budova se stane součástí Technologického parku Dronet, který vzniká z iniciativy Správy informačních technologií města Plzně a zaměřuje se na podporu firem z oboru bezpilotního leteckého průmyslu. V současné době hlavní objekt zahrnuje komplex pronajímatelných kanceláří, prototypových výrobních, testovacích, výstavních a přednáškových prostor, zasedacích místností a doprovodných prostor pro zaměstnance a provozní techniky.

OBERMEYER HELIKA pro rekonstrukci hlavní budovy TP Dronet zajistila vypracování dokumentace pro změnu stavby před jejím dokončením a dokumentaci pro provedení stavby včetně všech inženýrských činností nezbytných pro získání pravomocného rozhodnutí o změně stavby před jejím dokončením z důvodu změny náplně a využití objektu. Dále vypracovala projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně inženýrských prací potřebných pro získání pravomocného stavebního povolení a dokumentaci pro provádění stavby ke stavebním úpravám administrativní budovy - vily. Kancelář rovněž zajistí autorský dozor v průběhu realizace stavby.

www.obermeyer.cz
www.opb.de

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena v Praze, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice zahájila v letech 1990-1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:

Crest Communications a.s.