TIP NA AKCI - STŘEDEM EVROPY VYRAZÍ STOVKY VETERÁNISTŮ

Vydáno dne: 10. 9. 2018 11:30 PROFIAUTO

Všichni milovníci historických vozidel si můžou zaškrtnout do kalendáře 15. září. V sobotu se totiž uskuteční 5. ročník veterán rallye Stredom Európy 2018. Akce zavede všechny fanoušky historických skvostů na dvou i čtyřech kolech do regionu Turiec - Kremnicko. Pořadatelé letos očekávají rekordní účast veteránů i návštěvníků. Organizátorem akce je Veterán klub Turčianske Teplice, generálním partnerem letošního ročníku pak síť autoservisů ProfiAuto.

Organizátoři letošní veteránskou jízdu poprvé rozdělili na dvě etapy a přichystali program až do večerních hodin. „Připravujeme se na rekordní účast posádek i účastníků. Na start závodu by se mohlo postavit až 200 historických vozidel a 340 účastníků," říká za organizační tým Veterán klubu Turčianske Teplice Július Piliar a dodává: „Ve startovním poli přivítáme i předválečná vozidla. Nejhodnotnější veteráni mají hodnotu i více jak 30 000 euro."

Jednodenní setkání veteránů je určené pro řidiče historických vozidel, automobilů i motocyklů, do roku 1988. Etapy provedou jezdce okresy Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Martin. Pojede se za plného provozu. Každý účastník závodu musí splnit se svým vozidlem platné dopravní předpisy pro jízdu na silničních komunikacích.

„Považujeme za důležité, abychom pomáhali zachovat automobilovou historii a představovat ji široké veřejnosti a všem fanouškům motorismu. Obdivujeme všechny majitele veteránů, kteří do svých motorových pokladů investovali nemalé peníze a spoustu času. Bez jejich zapálení a umu by to určitě nešlo. Proto jsme rádi, že můžeme takovou akci podpořit a být její součástí," říká Jindřich Krejčí, ředitel projektu ProfiAuto na Slovensku a v Česku.

Zajímavá trať je rozdělena do dvou etap. První etapa startuje v 10 hodin v Kremnické Bani a končí v Turčianských Teplicích. Během polední přestávky tam budou všechna auta k vidění na pěší zóně. Odpolední etapa začíná ve 14 hodin a po velkém okruhu přes Budiš, Kláštor pod Znievom nebo Moškovec končí opět v Turčianských Teplicích, kde je pro účastníky i návštěvníky nachystaný zábavní a hudební program až do večerních hodin.

Generálním partnerem 5. ročníku veterán rallye Stredom Európy 2018 je značka ProfiAuto, síť profesionálních servisů na Slovensku a v Česku, ve spolupráci se společností AZ CAR. Mezi hlavní partnery patří město Turčianske Teplice, obec Kláštor pod Znievom a obec Kremnické Bane.

Více informací o závodu je na https://www.facebook.com/veteranklubturciansketeplice/.

Foto: Marián Bazala

Foto_Plagat_Stredom Európy 2018.JPG