O TITUL BEST OF REALTY – NEJLEPŠÍ Z REALIT 2018 USILUJE REKORDNÍ POČET PROJEKTŮ

Vydáno dne: 17. 10. 2018 11:10 BEST OF REALTY 2018

Do své další fáze vstoupil jubilejní 20. ročník soutěže „Best of Realty – Nejlepší z realit“. V září uzavřel pořadatel soutěže, společnost BEST OF REALTY, příjem přihlášek a odborná porota na svém prvním zasedání nominovala více než pět desítek projektů, které se letos budou v jednotlivých kategoriích ucházet o respektovaný titul Best of Realty – Nejlepší z realit. Vyhlášení výsledků a předání ocenění těm nejlepším proběhne ve středu 14. listopadu na slavnostním večeru v Kongresovém centru České národní banky v Praze 1.

V čele sedmičlenné odborné poroty soutěže, považované v tuzemsku za nejprestižnější v oboru, stojí Ing. Pavel Kühn (Česká spořitelna - Erste Corporate Banking). Jury se skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a dalších profesních sdružení, agentur pro výzkum trhu, bankéřů, koncových uživatelů nemovitostí, realitních makléřů a poradenských společností.

Projekty nominované na letošním prvním zasedání poroty budou soutěžit v šesti základních kategoriích (Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály). Odrazem pokračujícího boomu tuzemského realitního trhu je rekordní počet nominací, který poprvé v historii soutěže překročil padesátku. „Největší počet uchazečů o titul je již tradičně mezi rezidenčními projekty - i letos bude kategorie rozdělena na dvě, a to podle jejich rozsahu," komentuje letošní ročník Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.
„Po několika letech se do soutěže vrátila kategorie Rekonstruované kanceláře, i letos byla otevřena kategorie věnovaná obchodním centrům a také kategorie Nová administrativní centra je zaplněna opravdu zajímavými projekty," doplňuje Pavel Kühn, předseda odborné jury.

Dějištěm galavečera s předáváním „českých realitních Oscarů" bude ve středu 14. listopadu Kongresové centrum České národní banky na Senovážném náměstí v Praze 1. „V úvodu galavečera, jehož se každoročně účastní čelní představitelé českého realitního trhu, architekti, developeři, osobnosti právnického, finančního a veřejného života, budou v krátkém filmu prezentovány všechny projekty soutěžící v letošním ročníku soutěže o tento prestižní titul. Poté budou představeny užší nominace a následně vyhlášeny a oceněny vítězné projekty. Vítězové a ocenění již tradičně převezmou z rukou porotců a zástupců partnerů soutěže originální skleněné trofeje a pamětní tabulky určené například k umístění u vchodových dveří do oceněné budovy," přibližuje průběh slavnostního večera Jana Hrabětová.

Mezi rezidenčními projekty se v kategorii větších projektů (nad 50 bytových jednotek) utkají mimo jiné Luka Living rental apartments & shopping center (developer: Luka Residential) či 2. etapa Rezidence Waltrovka (Penta Real Estate/Next development), v kategorii menších rezidenčních projektů pak Bytový dům Barvy (All Inclusive Development), CHYTRÉ BYDLENÍ CSV@Řepy (Trigema) či Truhlárna (skupina T.E). Mezi novými administrativními centry soupeří o titul mimo jiné AFI Karlín (AFI Europe), Visionary (Skanska Property Czech Republic) a Vlněna - budova FGH (CTP Invest). Rivaly v kategorii rekonstruovaných kanceláři jsou mj. ABC ALFA (Asental Business Center) či rekonstrukce budovy Knorr Bremse (Arcona Capital Czech Republic). V kategorii skladových a průmyslových areálů se o vítězství ucházejí mimo jiné Panattoni Park Cheb - DHL/Estée Lauder (Panattoni Europe/Accolade), Sécheron Tchequie v P3 Prague Horní Počernice (P3 Logistic Parks) či Technopark Znojmo (Autodružstvo Znojmo). Mezi obchodními centry nominaci získalo například IGY Centrum (CPI Property Group), obchodní centrum Stará Plynárna (EXAFIN one, KPD Group) či Prague The Style Outlets (The Prague Outlet). V kategorii hotelů bude soutěžit například MEET ME 23 (W 23) či Chateau Clara Futura (Pražské arcibiskupství). Přehled všech soutěžících projektů bude od 18. října 2018 uveřejněn na webu soutěže www.bestofrealty.cz.

Vedle titulů z výše uvedených kategorií získá Zvláštní cenu poroty projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jinak obohatil trh a jeho prostředí. Svou speciální cenu tradičně udělí také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Stejně jako vloni bude udělena laická cena - Cena čtenářů. Svůj hlas oblíbenému projektu bez ohledu na kategorii je možné od 18. října udělit prostřednictvím webové stránky soutěže (www.bestofrealty.cz). V této kategorii je - podobně jako v případě Zvláštní ceny poroty a Ceny ARTN - udělována pouze jedna cena pro vítěze.

Více informací:
www.bestofrealty.cz