CHARITATIVNÍ VÝLOV RYBNÍKA V LUŽANECH PODPOŘILI MLADÍ NADŠENCI TRADIČNÍHO ŘEMESLA

Vydáno dne: 30. 10. 2018 11:00 DRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY

Každé roční období má něco do sebe a není tomu jinak ani u podzimu. Se zbarvením stromů do široké palety teplých odstínů se začnou vypouštět rybníky a začne i výlov ryb. Tradiční rybářské řemeslo se tak dostane opět do popředí mezi podzimními aktivitami. Charitativní výlov proběhl také 24. října v obci Lužany u místního rybníku za přítomnosti Drůbežářského závodu Klatovy. Společnost k výlovu pozvala i děti z Dětského domova Kašperské hory, Sušice a Chanovice, kde pro ně společně s Klatovským rybářstvím měla přichystaný zábavný program na celý den.

Vnímáme jako potřebné pomáhat institucím jako jsou dětské domovy a snažíme se jim v rámci našich možností i umožnit strávit příjemné zážitky s dětmi při netradičních aktivitách, jako je například pohled na tradiční rybářské řemeslo," říká generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy Ing. David Bednář

Letošní místem pro každoroční charitativní výlov s Drůbežářským závodem Klatovy byla obec Lužany na Klatovsku. Půvabné místo poskytlo dětem pohled na rybářské řemeslo a během výlovu, který dle zvyků začíná v časných ranních hodinách, bylo dětem vysvětleno formou odborné a pro děti zajímavé přednášky. Mohly tak na vlastní oči vidět zástupce ryb, které v místním rybníku žijí, dozvěděli se o tom čím se ryby živí, jak jsou chráněny před ostatními a co obnáší práce rybáře. S těmito informacemi je detailně seznámil zootechnik Klatovského rybářství a.s. Jan Kanta. Stejně tak byly děti svědky i jednotlivých úkonů, které předcházejí tomu, než se ryba objeví na talíři.

Během dopoledne se děti ještě užily přírody a podívaly se do velmi krásného hotelového a jezdeckého areálu. Jednalo se o Dvůr Krutěnice, po kterém je majitelka objektu Libuše Poskočilová, provedla. Seznámila děti nejen s technikami jízdy na koni, vysvětlila jim základní pojmy a představila i jednotlivé koně, kteří jsou v areálu ustájeni. Pak už následoval rychlý přesun do tepla ke krbu do nedalekých Horaždovic, kde se děti posilnily a doplnily energii.

Rybářské řemeslo bude při výlovu k vidění na vybraných lokalitách do konce listopadu, pak ryby většina z nás uvidí až na Vánoce na sváteční tabuli.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.
Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Michaela Janoušková

Crest Communications a.s.