SKUPINA T.E KOUPILA VELKÝ POZEMEK V BRNĚ. POSTAVÍ ZDE POLYFUNKČNÍ PROJEKT AŽ SE 700 BYTY

Vydáno dne: 29. 11. 2018 9:35 Realism (dříve T.E)

Developerská a stavební skupina T.E koupila rozsáhlé pozemky v atraktivní městské části Brno – Starý Lískovec. Na ploše 2,5 hektaru plánuje postavit svůj doposud největší polyfunkční projekt s byty, obchody a dalšími komerčními prostory. Součástí bude také množství zeleně s parky a volnočasovým zázemím.

Pozemky odkoupené skupinou T.E se nachází mezi ulicemi Osová, Jihlavská a Labská v brněnské městské části Starý Lískovec. Parcely o výměře 2,5 hektaru spadají do rozvojového území, které město nazývá Západní brána, a sousedí s kampusem Masarykovy univerzity a areálem Fakultní nemocnice Brno. Developer na nich plánuje postavit až 700 nových bytů. Zamýšlený polyfunkční projekt zahrne i komerční prostory pro obchody a služby. Chybět nebudou ani rozsáhlé zelené plochy s volnočasovým vyžitím.

Úspěšná akvizice přinesla do portfolia T.E zatím největší projekt. Na stávajících pozemcích developer v několika etapách vytvoří novou čtvrť, která bude sloužit nejen svým budoucím obyvatelům, ale i dalším lidem z blízkého okolí. „Vzhledem k rozloze i umístění pozemků vidíme v tomto našem budoucím projektu velký potenciál stát se novou, živou částí města. Vedle výstavby bytů, jejichž nabídka je v Brně dlouhodobě nedostatečná, bychom zde proto rádi vybudovali i široké občanské zázemí s plochami zeleně a řadou dalších funkcí", uvádí partner skupiny T.E Petr Teplý a dodává: „Záleží nám na celkovém charakteru lokality, budeme se proto v tomto ohledu snažit úzce spolupracovat s městem."

V daném území vlastní kromě skupiny T.E pozemky také město Brno. I to zde plánuje výstavbu bytů. „Iniciativu developerské skupiny T.E ve Starém Lískovci vítáme a podporujeme. Tato rozvojová oblast má značný potenciál a i město zde plánuje stavbu obecních bytů, z nichž část bude družstevní. Územím Západní brány povede prodloužená tramvajová linka do univerzitního kampusu. Věříme, že se tato lokalita bude rychle rozvíjet a stane se výborným místem k životu," říká Michal Sedláček, ředitel Kanceláře architekta města Brna.

Skupina T.E s akvizicí v Brně přichází nedlouho poté, co úspěšně odkoupila pozemky o výměře 1,4 hektaru na pražském Jarově. Pokračuje tak v rozšiřování portfolia svých projektů, na kterém nadále intenzivně pracuje.

POZNÁMKA PRO EDITORY

Developerská a stavební skupina T.E se soustředí na výstavbu prémiových nemovitostí s důrazem na kvalitu použitých materiálů a jedinečnost zpracování. Vznikla v roce 2014, za jejími hlavními představiteli však stojí mnohaleté pracovní zkušenosti nejen v České republice, ale i v zahraničí. Značka T.E zastřešuje skupinu firem specializujících se na jednotlivé developerské aktivity. K financování budoucích akvizic projektů nově využívá také vlastní investiční fond kvalifikovaných investorů s názvem IRQ T.E Development I Fund.

Skupina T.E dokončila rezidenční projekty Barrandovská zahrada, Truhlárna a Milhouse. Aktuálně má ve výstavbě projekty Sakura a Bleriot a na začátku roku 2019 začne stavět projekt Barrandez-vous. Sakura je první rezidencí v Česku pracující s principem visutých zahrad. Byla nominována mezi šest finalistů kategorie Projekt budoucnosti v rámci světově největší architektonické soutěže WAN Awards. Zařadila se také mezi 16 nejlepších staveb světa v kategorii Residential - Future Project mezinárodní soutěže World Architecture Festival. Dalším úspěšným projektem skupiny T.E je rezidence Truhlárna, která se stala vítězem v kategorii Rezidenční projekty menšího rozsahu soutěže Best of Realty 2018. V přípravě má nyní skupina T.E několik dalších projektů čítajících dohromady zhruba 3 000 bytů a pracuje na nových akvizicích. V letošním roce například koupila pozemek původního areálu Inklemo na Jarově, kde postaví byty, obchody a kanceláře, a nejnověji uzavřela akvizici rozsáhlých pozemků v Brně, kde plánuje postavit byty rovněž doplněné o další funkce. Těmito polyfunkčními projekty tak rozšíří svou činnost i do dalších segmentů developmentu. Ve střednědobém horizontu plánuje expanzi do zahraničí.

Marcela Kukaňová
E-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz

skupina T.E
Adéla Vaverová