JRD ZKOLAUDOVALA ENERGETICKY PASIVNÍ PROJEKT U PERNIKÁŘKY 7

Vydáno dne: 17. 1. 2019 10:37 JRD

Společnost JRD právě zkolaudovala komorní projekt U Pernikářky 7, který vyrostl v klidné vilové čtvrti Hřebenky. Energeticky pasivní viladům s 10 luxusními byty disponuje propracovaným systémem environmentálně šetrných technologií a materiálů – developer zde využil např. zdravý omítkový systém Baumit Klima. Aktuálně v něm zbývá poslední volná bytová jednotka.

Komorní viladům U Pernikářky 7 se nachází v klidné vilové čtvrti nedaleko sportovně-rekreačního areálu Ladronka, která nabízí vysokou míru soukromí. Tvoří ho 10 slunných bytů v dispozicích 3+kk až 5+kk a společné prostory reprezentované stylovou lobby s nápaditým designem nebo privátní saunou s relaxační zónou. Mezonetové penthousy v posledních dvou podlažích doplňují prostorné střešní terasy s výhledy do údolí Motolského potoka a na panorama Cibulky a Košíř.

Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD, dodává, že je nový projekt U Pernikářky 7 téměř vyprodaný. „Zájemci ocenili jeho kvalitní architektonický koncept, o kterém svědčí i ocenění v renomované realitní soutěži Best of Realty 2018, a energeticky pasivní standard. Viladům dosahuje nízké energetické náročnosti díky moderním technologiím a materiálům šetrným k životnímu prostředí. Za zmínku stojí například automatický systém řízeného větrání s rekuperací tepla, pasivní konvektory nebo inovativní omítkový systém Baumit Klima, který jsme využili v jednom z bytů. Tato novinka je schopná velmi účinně regulovat vnitřní vlhkost a působí jako přirozená ochrana proti mikroorganismům a plísním. V interiéru tak vzniká zdravé a komfortní mikroklima."

O společnosti JRD:
Společnost JRD s.r.o. byla založena v roce 2003. Jako první developer v České republice se zaměřila na výstavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a v současné době je na tomto trhu lídrem. Díky růstu objemu zrealizovaných prodejů se posunula do první desítky nejsilnějších rezidenčních developerů. O kvalitě jejích projektů, které realizuje se spoluinvestory, svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích. Uspěly například v mezinárodní soutěži moderních stavebních projektů s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou Building Efficiency Awards (BEFFA) nebo v soutěžích Fasáda roku, Best of Realty - Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award a Český energetický a ekologický projekt roku.
JRD zrealizovala již 20 developerských projektů. V současné době má v portfoliu 9 projektů - Ecocity Malešice III, Rezidence Trilobit, Rezidence Červený dvůr, Zelená Libuš, Kratochvíle Stochovská, Rezidence Michelangelova, Na hvězdárně Třebešín, Green Port Strašnice a Touškovský háj - a další v přípravě. Všechny představují vyšší kvalitu bydlení, která odpovídá standardům života 21. století. Velké bytové projekty Ecocity Malešice a Park Hloubětín snesou srovnání se špičkovými zahraničními projekty, jako jsou SolarCity v rakouském Linci, Newgate ve Vídni, Vauban ve Freiburgu, nebo švédský projekt Hammarby Sjöstad ve Stockholmu. Řada odborníků z ČR i zahraničí se jezdí na projekty JRD podívat pro inspiraci a načerpání odborných znalostí.

Marcela Kukaňová
e-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz