RADEGAST MISTR VÝČEPNÍ 2019 STARTUJE REGIONÁLNÍ KOLA

Vydáno dne: 17. 1. 2019 12:32 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Radegast letos pořádá 5. ročník soutěže o nejlepšího mistra výčepního. Regionální kola, kterými se musí soutěžící probít do finále, budou probíhat ve dnech 22. – 30. ledna na několika místech republiky. Na finále se může veřejnost přijít osobně podívat 4. dubna do Dolní oblasti Vítkovice.

Akce Radegast Mistr Výčepní je součástí dlouhodobého programu péče o kvalitu produktů Radegast a získání titulu je mezi výčepními velkou prestiží. Titul Radegast Mistr Výčepní, kterým se bude vítěz soutěže pyšnit celý rok, získá už popáté ten nejlepší z nejlepších. Jestli to bude žena nebo muž se dozvíme v dubnu na finálovém klání, kterému předcházejí regionální kola soutěže.
Ty se letos konají od 22. do 30. ledna ve Frýdku-Místku, Ostravě, Zlíně, Olomouci a Hradci Králové. Soutěžící čeká několik disciplín, mezi které patří nejen skvělá dovednost čepování piva, ale také znalost všeho, co se s pivem pojí - z čeho se vaří, jak se o pivo správně starat a taky něco z historie. Ti nejlepší z regionálních kol postoupí do finále, které se uskuteční 4. dubna v Dolní oblasti Vítkovice a pro diváky, kteří budou mít vstup zdarma, bude kromě soutěže připraven i pořádně hořký doprovodný program, jehož součástí bude i vystoupení kapel Mňága a Žďorp a Ajdontker.
Poznámky pro editory
• V pivovaru Radegast se vaří pivo od roku 1970. Oblibu si získalo díky své charakteristické výrazně hořké chuti. Nyní je pivovar Radegast součástí společnosti Plzeňský Prazdroj
• Pivovar Radegast je vyhledávaným turistickým cílem, který každoročně navštíví téměř 50 tis. lidí. Je součástí projektu Technotrasa, jehož součástí jsou nejvýznamnější památky Moravskoslezského kraje.
• Plzeňský Prazdroj v roce 2017 doma a v zahraničí prodal přes 11 milionů hl; domácí výroba činila 7 mil hl, vývoz přes 1,5 mil hl a licenční výroba 2,6 milionu hl. S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
• Za pozitivní působení v oblasti společenské odpovědnosti získal v roce 2018 Plzeňský Prazdroj čtyři významná ocenění v soutěži Business pro společnost TOP odpovědná firma a stal se tak jednou z nejoceňovanějších českých společností v oblasti firemní odpovědnosti v České republice.

Vítězka soutěže Radegast Mistr výčepní 2018 Hana Baniová z Ostravy, pivnice Assen v Porubě.JPG
e-mail: management@crestcom.cz
e-mail: info@crestmorava.cz