SKUPINA EFG SE PŘIPRAVUJE NA VÝZNAMNÝ RŮST V NÁSLEDUJÍCÍCH LETECH

Vydáno dne: 26. 2. 2019 11:27 ENERGY FINANCIAL GROUP

Investice do odpadového hospodářství rostou, EFG v minulém roce investovala 45 mil. Kč a bude pokračovat, letos plánuje investovat 400 mil. Kč. Skupina Energy financial group (EFG), která se specializuje na produkci energií z obnovitelných zdrojů, investovala v roce 2018 45 mil. Kč do svých stávajících projektů, výrazný růst plánuje skupina v následujících letech. Pod hlavičkou EFG vznikly nové společnosti EFG Engineering s.r.o. a Biomethane CE s.r.o., do dalších EFG investičně vstoupila – EFG Kralice na Hané, Léry s.r.o. Souhrnná aktiva skupiny vzrostla o cca 7 % oproti roku 2017 a o cca 200 % oproti roku 2016, kdy byla založena. V obdobné strategii bude společnost EFG pokračovat i v budoucnu. Pro rok 2019 plánuje investice v řádu 400 mil. Kč. V příštích letech pak skupina počítá v důsledku těchto investic s cca 90% navýšením tržních aktiv oproti roku 2018.

Skupina Energy financial group, která se soustředí na investice do moderních energetických projektů a na energetické využití odpadu, se v roce 2018 rozrostla a aktivně investovala jak do stávajících, tak nových projektů. Společnost investovala 45 mil. Kč do rozvoje, inovací a nových technologií v energetickém centru recyklace v Rapotíně, projektu v Kralicích na Hané i společnosti EFG Waste logistic. EFG založila v loňském roce nové technologické společnosti EFG Engineering a Biomethane CE, které se primárně věnují projektům z oblasti bioplynu a úpravě bioplynu na biometan. Skupina EFG byla aktivní i v oblasti akvizic, investičně vstoupila do projektů Spreso s.r.o. (nyní EFG Kralice na Hané s.r.o.) a do společnosti Léry s.r.o. V letošním roce společnost plánuje investice v řádu 400 mil. Kč.

„Investice minulých let již nesou své ovoce, stále rosteme, a i proto plánujeme nadále investovat. Předpokládáme, že to, co jsme do našich projektů vložily, a nejsou to jen finance, ale zejména naše práce a nadšení pro věc, nám přinese velmi pozitivní výsledky. Naše aktiva vzrostla v tržní hodnotě za loňský rok o 7 % a předpokládáme, že do roku 2020 se téměř zdvojnásobí. Jsme aktivní v oboru, který má i vlivem globálního společenského vývoje perspektivu s dlouhodobým přínosem. Propojení energetického průmyslu a odpadového hospodářství je podle nás nevyhnutelné, technologie jdou velmi rychle dopředu, proto chceme u tohoto vývoje být už dnes," shrnuje Tomáš Voltr, místopředseda představenstva EFG.

Marcela Štefcová

Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2006 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradu bioplynu na biometan využitelný například jako biopalivo II. generace, tzv. BioCNG. Společností vybudované a spravované moderní energetické recyklační centrum (ECR) v Rapotíně u Šumperka je vybaveno nejmodernější technologií a bylo jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. EFG se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami, věnuje se problematice ukládání elektrické energie a výrobě energie v solárních elektrárnách. Vizí společnosti je podpora zodpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrnému k životnímu prostředí.

e-mail: management@crestcom.cz
e-mail: info@crestmorava.cz