CZ SK EN

MERANO HIGH MOUNTAIN TRAIL

Vydáno dne: 30. 7. 2015 18:08 ROTER HAHN

Mimořádná pěší túra skrz Národní park Texel Group.

Merano High Mountain Trail je jednou z nejkrásnějších turistických tras v celém alpském regionu, během které je možné okusit jak vysokohorské klima, tak sub-středomořské podnebí místních údolí. Vede k ní řada přístupových cest, stejně jako je možné ji na mnoha místech opustit, tedy je jen na vás, jakou část okruhu si vyberete. Pokud se však rozhodnete projít celou, 100 km dlouhou, trasu, zabere vám to v průměru celých pět dní a absolvovat ji můžete od začátku července do konce září v závislosti na sněhové nadílce. Po cestě se můžete ubytovat na mnoha farmách sdružení Roter Hahn, které jsou ve většině případů snadno přístupné přímo ze stezky. Hledání noclehu vás tudíž od vaší túry moc nezdrží. Celá trasa je označená číslem 24 a je považována za relativně obtížnou, avšak její náročnější úseky jsou zajištěny lany, řetězy nebo zábradlím. Schůdky či žebříky pak usnadňují cestu na místech, kdy se stezka vine příkře nahoru či dolu.

Merano High Mountain Trail není jen sportovní výzvou, ale také přináší možnost absolvovat túru blízko mimořádné fauny a flóry, která je přirozenou součástí okolní krajiny. Po cestě vás čekají úžasné výhledy do údolí Venosta, do kotliny Merana, na Alpy nad údolími Serentino a Passeier, stejně jako nad údolími Stubai a Ötz. Pokochat se můžete dokonce vrcholky Dolomit, pohořím Brenta a masivem Ortler. Každý kousek cesty nabízí nové dojmy a příležitosti poznat krásy Jižního Tyrolska, o které se horští farmáři citlivě starají již po celá staletí, aby zachovali jejich unikátní podobu.

Po celé délce trasy je rozeseta spousta farem, kde si můžete dát něco dobrého k snědku nebo složit hlavu na noc. Například farma Obereggerhof nabízí jeden z nejkrásnějších výhledů na Merano i celé údolí a bezkonkurenční snídaně z vlastních domácích produktů. A pokud jste milovníky zvířat, udělejte si zastávku na farmě Steinerhof, která nabízí nezapomenutelné vyjížďky do okolí na koňském hřbetě. A až vám po náročném výkonu vyhládne, můžete posedět v jejich vlastní farmářské hospůdce. Více informací o možnostech ubytování je možné nalézt na webu http://www.roterhahn.cz/cz/

O značce kvality Roter Hahn
Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1999. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality - čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek - jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2012 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes dva miliony noclehů. Kromě ubytování na farmách sdružení Roter Hahn také provoz rodinných restaurací umístěných přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/.


Pro více informací kontaktujte:

Crest Communications, a. s
Veronika Boráková
Tel.: +420 222 927 111
Fax: +420 234 648 666
Gsm: +420 778 412 121
e-mail: veronika.borakova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Soubory ke stažení

Obrázky
Oberegghof.jpg
Oberegghof.jpg
Steinerhof.jpg
Steinerhof.jpg
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.