GEOSAN DEVELOPMENT: REKORDNÍ OBSAZENOST ADMINISTRATIVNÍCH BUDOV ZVYŠUJE ZÁJEM O KANCELÁŘE TŘÍDY B

Vydáno dne: 28. 3. 2019 10:00 GEOSAN DEVELOPMENT

Pražský kancelářský trh tvořilo v závěru loňského roku přibližně 3,5 mil. metrů čtverečních moderních kancelářských prostor. V roce 2018 bylo přitom dokončeno téměř 157 000 metrů čtverečních kancelářských ploch. Jde o nejsilnější výstavbu za posledních 10 let, ale ani to velké poptávce po nových kancelářích nestačí. Míra neobsazenosti se pohybuje na historickém minimu okolo 5 %. Většinu nabídky tvoří kancelářské nemovitosti třídy A, ale téměř třetinu trhu zaujímá jejich alternativa v podobě tzv. béčkových prostor. Vybavení i poskytované služby se stále pohybují ve vysokém standardu, ale přitom jsou tyto nemovitosti zárukou nižších nájmů a rychlého zprostředkování. I z toho důvodu oslovují stále více zájemců. Příkladem za všechny je administrativní komplex Nagano Park v Praze 3, kde se za posledních pět měsíců podařilo zvýšit obsazenost centra o 20 %.

„Od doby, kdy jsme vloni v říjnu komplex Nagano Park koupili, se nám podařilo zvýšit jeho obsazenost ze 70 na 90 %. Z toho je zřejmé, že pokud investor zvládne přizpůsobit kancelářské prostory třídy B aktuálním trendům a požadavkům trhu, jeho nabídka se stane atraktivní pro řadu prestižních společností. Mezi našimi nájemci nechybí společnosti CETIN, LEGO Trading, SWIETELSKY, ATC či Gea," komentuje Petr Beneš, ředitel společnosti Geosan Development.

Kancelářský komplex Nagano Park byl postaven v roce 1999. Součástí areálu jsou čtyři administrativní budovy a data centrum (též nazývané Telehouse). Objekt se nachází v komerční lokalitě Prahy 3 a kromě flexibilních kancelářských ploch nabízí skladové prostory a hlídané parkoviště s dostatkem parkovacích míst. Mezi poskytované služby patří společná recepce, dvě restaurace, fitness centrum zdarma a nonstop služby správce nemovitosti.

www.geosan-development.cz
www.naganopark.cz

Společnost Geosan Development byla založena v roce 1998 s původním názvem Homolka Group a cílem developersky připravit a realizovat výstavbu obytného souboru Homolka v Praze 5. V roce 2001 do společnosti vstoupil silný partner - akciová společnost Geosan Group. Díky tomu se do současnosti podařilo dokončit již 22 novostaveb pro bydlení s více než 2 000 byty. Mezi nejnovější projekty společnosti patří Rezidence Neklanka na pražském Smíchově. Geosan Development aktuálně staví Element Letňany v Praze 9 s předpokládaným dokončením v létě 2019 a zároveň připravuje rezidenční projekty na Chodově, ve Vršovicích a také v Liboci, Břevnově a Libni. Další lokalitou, ve které společnost aktuálně působí, je Středočeský kraj: přípravné práce na projektu Viladomy Zbuzany byly již zahájeny. V říjnu 2018 společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.

Denisa Kolaříková
Gsm: +420 731 613 606