JAN KORBUT JE NOVÝM PROJEKTOVÝM MANAGEREM SE SPECIALIZACÍ NA BIM V OBERMEYER HELIKA

Vydáno dne: 30. 4. 2019 11:35 OBERMEYER HELIKA

Přední architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA přijala na pozici manažera projektů a strategie BIM Ing. Jana Korbuta. Jeho cílem bude mimo vedení samostatných projektů také další rozvoj firemní strategie v oblasti BIM (informační modelování budov).

Jan Korbut v nové pozici zúročí svou dlouholetou praxi ve společnostech Metrostav a.s. a K4 a.s. Jako hlavní inženýr a koordinátor projektů se v těchto společnostech podílel na významných projektech jako Palmovka Open Park, QUADRIO, Clarion Congress Hotel **** České Budějovice nebo nové Komplexní onkologické centrum FN Plzeň.

Jedním z úkolů Jana Korbuta v oblasti BIM byla součinnost při organizaci korporátního BIM DAY, jehož cílem bylo zintenzivnění vnitro koncernové spolupráce a výměna zkušeností. BIM DAY se zúčastnili také kolegové z Bratislavy a z Německa, včetně majitele koncernu OBERMEYER, pana Maxmilliana Grauvogla.

Jan Korbut absolvoval Fakultu stavební ČVUT v Praze, je autorizovaným inženýrem v oboru pozemní stavby. Mezi jeho volnočasové aktivity patří mimo jiné jachting, motorové lodě, wakeboarding, lyže, golf, tenis či hra na bicí nástroje.

www.obermeyer.cz
www.opb.de

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990-1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:
Crest Communications a.s.