VÝSTAVBA TŘETÍ ETAPY ECOCITY MALEŠICE SE POSUNULA K HRUBÉ STAVBĚ

Vydáno dne: 20. 5. 2019 12:51 JRD

Stávající rezidenční areál Ecocity Malešice se nově rozrostl o hrubou stavbu třetí etapy projektu. Developerská společnost JRD plánuje kolaudaci obou budov s celkem 80 energeticky pasivními byty na jaro 2020. Aktuálně v nich zbývají poslední dva volné byty v dispozici 3+kk.

Podle vyjádření developera se nyní generální dodavatel připravuje na montáž dřevěných oken s izolačními trojskly, instalaci vnitřních rozvodů a realizaci fasád a omítek. Třetí fáze energeticky pasivního projektu Ecocity Malešice tak postupuje přesně podle stavebního harmonogramu. „O velkém zájmu o byty v projektu Ecocity Malešice svědčí, že jsou již téměř vyprodané. Díky instalaci udržitelných technologií včetně řízeného větrání s rekuperací tepla totiž svým obyvatelům nabídnou zdravé a komfortní vnitřní prostředí. V projektu samém i jeho okolí se navíc nachází řada míst vhodných k trávení volného času: ať už se jedná o vnitřní park s dětským hřištěm a prvky pro zábavu dospělých, nebo nedaleký Malešický park a sportovní centrum Hector," popisuje výhody projektu Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD.

Rezidenční komplex Ecocity Malešice bude po dokončení obou domů s 80 byty tvořit celkem sedm budov s výhledem na vnitřní park. Všechny bytové jednotky v dispozicích 1+kk až 4+kk doplní balkon, terasa nebo předzahrádka. Developer navíc uvažuje o realizaci několika environmentálně šetrných prvků - např. chytré lavičky. Ta by využívala sluneční energii pro monitoring okolní teploty a následné ochlazování svého povrchu nebo pro dobíjení mobilních telefonů.

O společnosti JRD:
Společnost JRD s.r.o. byla založena v roce 2003. Jako první developer v České republice se zaměřila na výstavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a v současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů, které realizuje se spoluinvestory, svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích. Uspěly například v mezinárodní soutěži moderních stavebních projektů s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou Building Efficiency Awards (BEFFA) nebo v soutěžích Fasáda roku, Best of Realty - Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award a Český energetický a ekologický projekt roku.
JRD zrealizovala již 20 developerských projektů. V současné době má v portfoliu 9 projektů - Ecocity Malešice III, Rezidence Trilobit, Rezidence Červený dvůr, Zelená Libuš, Kratochvíle Stochovská, Rezidence Michelangelova, Na hvězdárně Třebešín, Green Port Strašnice a Touškovský háj - a další v přípravě. Všechny představují vyšší kvalitu bydlení, která odpovídá standardům života 21. století. Velké bytové projekty Ecocity Malešice a Park Hloubětín snesou srovnání se špičkovými zahraničními projekty, jako jsou SolarCity v rakouském Linci, Newgate ve Vídni, Vauban ve Freiburgu, nebo švédský projekt Hammarby Sjöstad ve Stockholmu. Řada odborníků z ČR i zahraničí se jezdí na projekty JRD podívat pro inspiraci a načerpání odborných znalostí.

Marcela Kukaňová
e-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz