GEOSAN DEVELOPMENT ZAHAJUJE PRODEJ STAVEBNÍCH POZEMKŮ U PODĚBRAD

Vydáno dne: 17. 6. 2019 13:57 GEOSAN DEVELOPMENT

Developer rezidenčních nemovitostí Geosan Development rozšiřuje své portfolio o pozemky k výstavbě: startuje prodej prvních 27 z celkem 108 stavebních parcel v obci Choťánky ve Středočeském kraji cca 3 km východně od Poděbrad ve směru na Hradec Králové. Velikost pozemků se pohybuje převážně mezi 650 a 700 metry čtverečními a jejich cena nepřevyšuje 1,5 milionu Kč. Plánovaná rezidenční výstavba bude plně v rukou nových majitelů pozemků. Aby však citlivě navázala na stávající zástavbu, udrží si jednotný řád. Budoucí majitelé si kompletně zasíťované parcely, které jsou na dosah lázeňského města Poděbrady a 30 minut jízdy od Prahy, budou moci převzít na podzim 2020.

„Průměrná cena domu na klíč se aktuálně pohybuje kolem 3 milionů korun. Když k tomu připočteme standardní cenu pozemku, který nabízíme v Choťánkách za 1,5 milionu Kč, dostaneme se na částku do 5 milionů Kč. Porovnáme-li dnešní ceny bytů v pražských novostavbách, kde se 3+kk pohybuje od 5 milionů Kč výše, je rodinný dům se zahradou za téměř totožnou cenu rozhodně zajímavou alternativou," komentuje Petr Beneš, ředitel společnosti Geosan Development, a dodává: „Kromě příznivé ceny a komfortu, které bydlení v rodinném domě bezesporu přináší, je velkou výhodou projektu také jeho umístění. Lokalita je ideální pro všechny, kdo hledají klidný způsob života, ale přitom nechtějí slevit z nároků na občanskou vybavenost. Abychom ještě více podpořili vzájemné setkávání a budování sousedských vztahů, plánujeme vytvořit společné parkové plochy s udržovanou zelení, dětskými prvky a místy pro relaxaci."

Choťánky se nacházejí 5 minut jízdy od Poděbrad, ve kterých je k dispozici široká nabídka supermarketů, restaurací, obchodů a služeb včetně kina, divadla, sportovních zařízení a wellness. Funkční zázemí je k dispozici i v samotné obci. Zdejší krajina skýtá řadu příležitostí pro trávení volného času: od pěší turistiky a jízdy na kole podél řeky Labe přes koupaliště Jezero v Poděbradech až po golf. V nedalekých obcích i Poděbradech funguje také řada mateřských, základních a středních škol.

www.geosan-development.cz
www.pozemkyupodebrad.cz

Společnost Geosan Development byla založena v roce 1998 s původním názvem Homolka Group a cílem developersky připravit a realizovat výstavbu obytného souboru Homolka v Praze 5. V roce 2001 do společnosti vstoupil silný partner - akciová společnost Geosan Group. Díky tomu se do současnosti podařilo dokončit již 22 novostaveb pro bydlení s více než 2 000 byty. Mezi nejnovější projekty společnosti patří Rezidence Neklanka na pražském Smíchově. Geosan Development aktuálně staví Element Letňany v Praze 9 s předpokládaným dokončením letos v létě a zároveň připravuje rezidenční projekty na Chodově, v Liboci, Břevnově a Libni. Další lokalitou, ve které společnost aktuálně působí, je Středočeský kraj: probíhá prodej stavebních parcel v Choťánkách u Poděbrad a taká již byly zahájeny přípravné práce na projektu Viladomy Zbuzany. V říjnu 2018 společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.

Denisa Kolaříková
Gsm: +420 731 613 606