ZAMĚSTNANCI OBERMEYER HELIKA STAVĚLI NA VYSOČINĚ MAJÁK

Vydáno dne: 25. 6. 2019 11:39 OBERMEYER HELIKA

OBERMEYER HELIKA uspořádala firemní teambuilding v rámci kterého stavěli pracovníci v Orea Resortu Devět skal na Vysočině model majáku. Akce se účastnilo 110 zaměstnanců OBERMEYER HELIKA a. s. a dceřiných společností ze Slovenska. Po uvítacím proslovu finančního ředitele Pavla Boše se pracovní divize rozdělily na týmy a pustily do sportování a řešení obtížných úkolů.

Architekti, projektanti, statici, odborníci na technická zařízení budov a další zaměstnanci OBERMEYER HELIKA navrhovali a stavěli v omezeném čase papírový model co nejvyššího majáku, který musel být dostatečně stabilní, aby odolal nárazům větru, a navíc unesl hořící svíčku. „Ocenil jsem nasazení a zápal svých kolegů, kteří se do tohoto technického úkolu pustili. Při zdánlivě dětské hře propojili své odborné znalosti s kreativním přístupem," chválil Jiří Fousek, generální ředitel OBERMEYER HELIKA a.s.

Připraven byl také bohatý sportovní program. Účastníci si zahráli tenis, beach volejbal i paintball, někteří vyrazili na kola či na skály v okolí. Kdo si chtěl odpočinout od sportovních aktivit, věnoval se vybarvování obří antistresové omalovánky s motivy staveb, na nichž se OBERMEYER HELIKA podílela. „Věřím, že tato naše pravidelná neformální setkání přispívají k přátelskému prostředí ve firmě. Navíc poskytují prostor k pracovním diskusím a nalezení zdánlivě neobvyklých řešení našich pracovních úkolů," dodal Jiří Fousek.

www.obermeyer.cz
www.opb.de

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990-1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:
Crest Communications a.s.