TIP NA AKCI: NA VETERÁNSKOU JÍZDU STREDOM EURÓPY MŮŽE VYRAZIT AŽ 200 POSÁDEK

Vydáno dne: 10. 9. 2019 14:41 PROFIAUTO

Svátek všech veteránských nadšenců se blíží! V neděli 15. září se koná 6. ročník veterán rallye Stredom Európy 2019. Téměř 90 kilometrů dlouhá trasa provede legendární historické stroje přes region Turiec-Kremnicko. Organizátorem akce je Veterán klub Turčianske Teplice. Generálním partnerem této akce je opět značka ProfiAuto ve spolupráci se společností AZ CAR.

„Každá veteránská jízda je specifická a originální. Naše veterán rallye Stredom Európy je zajímavá nejen krásnými vozidly, skvělou společností a atmosférou, ale hlavně nezaměnitelná svým prostředím, které tvoří příroda Turca, ve které se závod koná," říká Július Piliar, hlavní organizátor za Veterán klub Turčianske Teplice.

Letos organizátoři připravili bezmála 90kilometrový okruh, který nově rozdělili do tří etap. První etapa startuje v 10:00 v Kremnických Baniách a končí v Mošovci, kde budou během přestávky na náměstí k vidění všechna historická vozidla. Druhá etapa pokračuje v 11:10 a vede až do Kláštoru pod Znievom, kde budou opět na místním náměstí zaparkována všechna vozidla, aby si je mohla veřejnost prohlédnout. Poslední odpolední etapa začíná v 12:30 a po velkém okruhu jede přes Moškovec, Slovenské Pravno, Budiš a končí okolo 13:15 v pěší zóně v Turčianských Teplicích.

„Konkrétní automobilové modely prozatím neznáme, vše zjistíme až v den konání srazu na registraci. Přesto se letos návštěvníci mohou těšit na automobilové skvosty značek jako Aero, Jaguar, Volvo, Mercedes-Benz a nebude chybět ani mladoboleslavský okřídlený šíp a slavná kopřivnická Tatra," říká Julius Piliar a dodává: „Letos jsme připraveni až na 200 posádek s jejich historickými klenoty".

Celodenní setkání veteránů je určené pro majitele dvoukolových a čtyřkolových historických skvostů s rokem výroby do 1989. Historická jízda za plného provozu povede okresy Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Martin. Každý účastník jízdy musí splňovat se svým veteránem platné slovenské dopravní předpisy pro jízdu na silničních komunikacích.

„Uchovávat, podporovat a představovat široké veřejnosti automobilovou historii je pro nás velmi důležité. Jednak se jedná o část našeho technického a kulturního dědictví, a zároveň tvoří pevný základ pro vznik současných chytrých a do budoucna autonomních vozidel. Velmi si vážíme nadšených majitele veteránů, pro které „veteránismus" není jenom jejich koníčkem, ale i životním stylem," říká Jindřich Krejčí, ředitel sítě ProfiAuto Service pro Slovensko a Česko.

Generálním partnerem 6. ročníku veteránské jízdy Stredom Európy 2019 je značka ProfiAuto, síť profesionálních servisů na Slovensku a v Česku, ve spolupráci se společností AZ CAR. Hlavními partnery je město Turčianske Teplice a obce Kláštor pod Znievom, Kremnické Bane, Mošovce.

Autor foto_Marian Bazala_1.jpg
Autor foto_Marian Bazala_2.jpg
Autor foto_Marian Bazala_3.jpg
108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ