DACHSER OTVÁRA ĎALŠIU POBOČKU V POĽSKU

Vydáno dne: 11. 9. 2019 12:04 DACHSER SLOVAKIA

Začiatkom septembra otvoril medzinárodný poskytovateľ logistických služieb DACHSER novú pobočku v juhovýchodnom Poľsku, v Rzeszowe. Pobočka situovaná v Podkarpatskom vojvodstve, je deviatou lokáciou DACHSERu v Poľsku. Okrem cestnej dopravy a skladovania bude pobočka Rzeszów zabezpečovať aj medzikontinentálnu prepravu tovaru, najmä leteckú nákladnú dopravu.

„Juhovýchodné Poľsko je región, v ktorom mnohé spoločnosti zvyšujú svoje medzinárodné príjmy. V uplynulých rokoch neustále narastá množstvo prepravovaného nákladu, s ktorým sme sa v tejto časti krajiny zaoberali. Pre našich zákazníkov táto investícia do novej pobočky znamená lepší prístup k celej sieti DACHSER a tým aj k odbytovým trhom EÚ," hovorí Dr. Grzegorz Lichocik, generálny riaditeľ DACHSER European Logistics Poland.

Vhodné aj pre chemickú logistiku
Nová pobočka sa nachádza v blízkosti letiska Rzeszów-Jasionka a v bezprostrednej blízkosti diaľnice A4. Rozkladá sa na ploche takmer 3 000 metrov štvorcových a pozostáva zo zmluvného logistického skladu s podlahovou plochou 2 100 metrov štvorcových, tranzitného terminálu s deviatimi bránami a administratívnej budovy. Rovnako ako všetky pobočky DACHSER v Poľsku, aj tento tranzitný terminál je vhodný na manipuláciu s chemickými výrobkami vrátane nebezpečného tovaru.

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

Základné informácie o skupine DACHSER
Rodinná spoločnosť DACHSER so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. DACHSER poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Ponuku dopĺňajú ďalšie služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia prispôsobené na mieru jednotlivým odvetviam. Vďaka komplexnej dopravnej sieti ako v Európe, tak i v zámorí a informačným technológiám, ktoré sú plne integrované do všetkých systémov, poskytuje DACHSER inteligentné logistické riešenia po celom svete. V súčasnosti zamestnáva zhruba 30 600 ľudí v 399 pobočkách po celom svete. Za rok 2018 zrealizoval cca 83,7 miliónov zásielok s hmotnosťou 41,3 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2018 predstavoval 5,6 miliárd eur. Pre viac informácií navštívte www.dachser.sk.

Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Crest Communications a. s.
Anna Palfiová
PR manager
E-mail: anka.palfiova@gmail.com

DACHSER Slovakia a.s.