CZ SK EN

YIT ZKOLAUDOVALA PROJEKT KORU VINOHRADSKÁ

Vydáno dne: 17. 9. 2019 13:50 YIT

Developerská společnost YIT zkolaudovala projekt Koru Vinohradská s 59 novými nízkoenergetickými byty. Sedmipodlažní dům na rozhraní Vinohrad a Strašnic zahrnuje také prostory ke komerčnímu využití.

„Projekt Koru Vinohradská se nám podařilo dokončit a úspěšně zkolaudovat o dva měsíce dříve než jsme původně plánovali. Těší náš, že se majitelé mohou začít stěhovat do svých nových bytů a letošní Vánoce už možná stráví ve svém novém domově. V této příjemné lokalitě na pomezí centra Prahy najdou jak klidné bydlení, tak veškerou potřebnou vybavenost pro spokojený život," říká Dana Bartoňová, obchodní ředitelka YIT Stavo.

Architektonické řešení projektu Koru Vinohradská je dílem ateliéru Hlaváček a Partner. Bytový dům se sedmi nadzemními a dvěma podzemními podlažími vyrostl na místě bývalého parkoviště a vyznačuje se půdorysem ve tvaru písmene „L", který plně odpovídá nárožnímu charakteru prostranství a stávající zástavbě sousední Vinohradské třídy. Fasády objektu jsou laděny do střídmých světlých a bílých odstínů a vévodí jim jednoduché prosklené balkony s tmavými a šedými konstrukcemi zábradlí a rámů oken. V Koru Vinohradská developer postavil 59 bytů ve finském stylu v dispozicích 1+kk až 5+kk a také několik netradičně řešených loftů 2+kk. Každý byt má svůj balkon, terasu nebo předzahrádku. Ty v přízemí vytvářejí polootevřený vnitroblok vhodný pro trávení volného času. Nebytové přízemní prostory orientované do ulice jsou vhodné pro drobné obchody a služby.

O YIT a YIT Stavo:
Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny skandinávské YIT sahají až do roku 1912. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 11 projektů: Hostivař I a II, Hájek, Troja, Victoria, Braník, Green Motol, Hyacint Modřany, Talo Kavalírka, Koivu Zličín a Koru Vinohradská. Ve výstavbě jsou nyní 3 projekty: Ranta Barrandov, Aalto Cibulka v pražských Košířích a přelomový projekt Suomi Hloubětín. Na ploše původního 9hektarového brownfieldu v Hloubětíně vznikne nová čtvrť s bytovými domy, obchodními prostory a školkou, ve které najde domov více než 2 500 obyvatel. V roce 2019 YIT čtvrť rozšíří o nový polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s 260 byty a komerčními prostory o výměře cca 3 500 m2. YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

K 1. únoru 2018 proběhla fúze finské YIT s další přední stavební firmou ve Finsku - společností Lemminkäinen (obě s více než stoletou tradicí). Nově vzniklá skupina, působící pod názvem YIT, je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků vč. související výstavby infrastruktury a komunikací. V roce 2018 dosáhl roční obrat obou spojených firem, které dohromady zaměstnávají na 10 000 lidí, zhruba 3,8 mld. eur. Skupina působí v 11 zemích: Finsku, Rusku, Švédsku, Norsku, Dánsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Další informace:
Crest Communications

Marcela Kukaňová, tel.: 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
www.crestcom.cz; www.yit.cz; www.yitgroup.com

Soubory ke stažení

Obrázky
YIT_Koru Vinohradska_kolaudace_01.jpg
YIT_Koru Vinohradska_kolaudace_01.jpg
YIT_Koru Vinohradska_kolaudace_02.jpg
YIT_Koru Vinohradska_kolaudace_02.jpg
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.