LETNÍ ŠAPITÓ V HLUČÍNĚ NABÍDNE STAŠOVOU, DYKOVOU, NOSKA I HOFMANNA

Vydáno dne: 10. 2. 2020 15:21 NEW WIND PRODUCTION S.R.O.

Divadelní festival Letní šapitó, který se bude konat od 9. do 14. června na břehu jezera v Hlučíně na Opavsku, nabídne řadu hereckých jmen. V programu vystoupí například Simona Stašová, Tatiana Dyková/Vilhelmová, Jaromír Nosek či Martin Hofmann. Za pořádající agenturu New Wind Production to dnes řekl David Moravec.

„Festival letos opět nabídne šest večerních představení a řadu dopoledních vystoupení pro mateřské, základní i střední školy," uvedl Moravec. Dodal, že ve třech případech půjde o čerstvé novinky a minimálně moravské a slezské premiéry.
Festival zahájí nové představení Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích. Příběh proslavil především stejnojmenný a oscary ověnčený film režiséra Marka Rydella z roku 1981, kde si zahrál Henry Fonda, Katherine Hepburnová i Jane Fonda. Čerstvou novinkou bude i komedie Benátky pod sněhem, kde se v hlavních rolích objeví Veronika Arichteva, Jaromír Nosek, Lucie Štěpánková a Filip Cíl. Poprvé mimo Prahu diváci uvidí také novou talk show s Tatianou Dykovou, dříve Vilhelmovou. Veselé povídání doplní kolegové Klára Trojanová-Pollertová, Peter Serge Butko a Michal Kindl.
„Naopak komedie Lordi, kde hlavní role ztvárnili Martin Hofmann, Filip Rajmont, Peter Serge Butko či Martin Kotecký, patří k oblíbeným představením, která se hrají už řadu sezón," řekl další pořadatel Matěj Ostárek. Stejně tak situační komedie Drahá legrace, se kterou do Hlučína potřetí v řadě dorazí herec Jan Čenský. Ten si dosud zahrál na každém ročníku a festival situovaný do velkého cirkusového stanu, ve kterém je vybudované divadlo, se mu moc líbí. Tentokrát jej na podiu doprovodí Ladislav Županič, Josef Carda nebo Eva Čížkovská.
Už několik sezón se také hraje představení Madame Rubinstein. Tragikomický příběh královny kosmetického impéria Heleny Rubinstein a její největší rivalky Elizabeth Arden měl premiéru v pražském divadle Studio Dva. Hlaví role ztvární Dana Syslová, Milena Steinmasslová a Jiří Hána.
Podrobnější informace k programu zájemci najdou na stránkách www.letnisapito.cz. Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v prodeji v síti Ticketstream.

Letní Šapitó_1.jpeg
Letní Šapitó_2.jpeg