EMCO OVESNÁ NOVINKA ANEB POLŠTÁŘKY PLNÉ ZDRAVÍ

Vydáno dne: 23. 9. 2009 22:25 EMCO

Oves je již od dob středověku součástí našeho jídelníčku. Již tehdy byly pozorovány jeho pozitivní účinky pro lidský organismus. S moderními technologiemi 21. století můžeme plně rozvinout a využít jeho přednosti. Oves zaznamenává v oblasti zdravé výživy „boom“. Jedná se totiž o obilovinu s vysokým obsahem vlákniny a betaglukanů, které posilují imunitu a zvyšují aktivitu bílých krvinek. Společnost Emco přichází na trh s novinkou – Ovesnými polštářky. Emco Ovesné polštářky jsou zdravé především díky 65procentnímu obsahu ovesných vloček. Nejsou plněny tukovou náplní a mají jemně sladkou chuť. Výhodou je jejich nízká energetická hodnota a navíc jsou obohaceny o osm vitamínů. Ovesné polštářky jsou vhodné nejen pro ženy, které dbají na svoji štíhlou linii, ale také pro všechny, co si rádi zamlsají a vyznávají zdravý životní styl. Design obalu je jednoduchý a přehledný, dává vyniknout samotnému produktu a přehledně znázorňuje jeho benefity. Jeho kvalitu potvrdilo i ocenění v soutěži Obal roku 2009.

„Pro Ovesné polštářky jsme se rozhodli na základě sílící poptávky po zdravých výrobcích," říká Marek Gold, produktový manažer společnosti Emco. „Pro obal výrobku jsme zvolili čistou grafiku a jednoduchý design, díky kterému vyniká samotný produkt a zákazníci si mohou přehledně přečíst jeho benefity," dodává Marek Gold.

Ovesné polštářky Emco si zachovávají všechny benefity ovesných vloček. Obsahují osm pro tělo důležitých vitamínů: Niacin - pro pevné nervy, kyselinu pantotenovou - pro kondici, vitamín E - nejdůležitější antioxidant v těle, vitamín B6 - ženský vitamín, vitamín B2 - pro zdravou kůži a oči, vitamín B1 - pro radost, kyselinu listovou - pro červené krvinky, vitamín B12 - supervitamín. Svým složením plní Ovesné polštářky 25 % doporučené denní dávky vitamínů. Jejich energetická hodnota výrobek předurčuje pro ty, kteří dbají na svůj zdravý jídelníček a svoji štíhlou linii. K doslazení Ovesných polštářků je použit med.

Pozitivní účinky ovsa
- oves je ze zdravotního hlediska nejhodnotnější cereálií a má na lidský organismus pozitivní účinky
- oves má nejhodnotnější skladbu aminokyselin, které jsou nezbytné pro stavbu bílkovin a svalů
- oves obsahuje nezbytné minerální látky a stopové prvky, jako jsou například vápník, hořčík, železo, zinek a vitamíny skupiny B a E
- oves obsahuje vysoký podíl vlákniny s vyváženým poměrem rozpustné a nerozpustné vlákniny, ty snižují hladinu cholesterolu v krvi a působí v prevenci srdečních a cévních onemocněních. Vláknina také zvyšuje průchodnost potravy trávicím traktem, a tím pomáhá při snižování hmotnosti a zánětu tlustého střeva

________________________________________________________________
Emco s.r.o. - přední česká společnost s více než patnáctiletou tradicí. Patří mezi největší české výrobce a distributory potravin. Nejprodávanějším produktem společnosti je Emco Mysli na zdraví. Na českém trhu zaujímá Emco s těmito výrobky výsadní postavení s podílem přes 50 %. Emco má celkem tři výrobní závody - v Bohumíně, v Brně a v Hrdlech. Společnost Emco je držitelem certifikátů ISO 9001:2000, BRC a HACCP. Dále certifikátů „Klasa", ocenění „Obal roku 2004" za „Müsli mix" a „Nejlepší novinka roku 2006" za „Emco müsli sušenky". Emco cereálie jsou známy ve více než 35 zemích světa.

Crest Communications a.s.
Kateřina Řeháková