ZÁKLADNÉ OPATRENIA NA RIEŠENIE SÚČASNEJ SITUÁCIE COVID-19

Vydáno dne: 23. 3. 2020 15:37 DACHSER SLOVAKIA

Z dôvodu nutnosti rešpektovať obmedzenia, ktorých cieľom je zamedziť šírenie vírusu Covid-19, DACHSER žiada svojich zákazníkov o pochopenie a spoluprácu pri čelení týmto prekážkam.

Potom, čo mnoho krajín zaviedlo v dôsledku súčasnej korónovej situácie obmedzenia verejného života a niektoré uzavreli svoje hranice, sú logistické firmy konfrontované množstvom výziev. V tejto dobe sú viac ako inokedy závislí na podpore svojich zákazníkov.

Rovnako aj spoločnosť DACHSER čelí, z dôvodu opatrení brániacich šíreniu vírusu, obmedzeniam dodávok v regiónoch alebo skupinám príjemcov. Ide napríklad o stravovacie zariadenia a maloobchod, s výnimkou základných tovarov.

"Žiadame našich zákazníkov, aby nám odovzdali na prepravu len tie zásielky, u ktorých je zaručené, že tovar bude príjemcom prijatý," apeluje Viliam Bokšanský, Branch Manager DACHSER Slovakia. "Ak nemôžeme doručiť zásielky z dôvodu obmedzenia v cieľovej oblasti alebo zatvorenia danej firmy, vrátime zásielky čo najskôr do starostlivosti odosielateľa. Ďalšie zásielky do týchto oblastí alebo ku konečným príjemcom už nebudú prijaté," dodáva Viliam Bokšanský.

Jedine takýmto spôsobom je možné, v záujme všetkých, zamedziť neefektívnemu využívaniu času, a tým aj eliminovať riziko vzniku škôd. V prípade potreby, DACHSER v rámci zmluvnej logistiky ponúka individuálne možnosti medziskladovania. Pre rezerváciu skladovacích kapacít nás môžu zákazníci kontaktovať. Tímy DACHSERu po celom svete zostávajú v neustálom kontakte so svojimi zákazníkmi. Sme pripravení prediskutovať konkrétne situácie a urobiť ďalšie opatrenia pre potrebné zabezpečenie prepravy vášho tovaru.

Všetky novinky o aktuálnej situácii nájdete na webových stránkach spoločnosti DACHSER.

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

Základné informácie o skupine DACHSER
Rodinná spoločnosť DACHSER so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. DACHSER poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Ponuku dopĺňajú ďalšie služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia prispôsobené na mieru jednotlivým odvetviam. Vďaka komplexnej dopravnej sieti ako v Európe, tak i v zámorí a informačným technológiám, ktoré sú plne integrované do všetkých systémov, poskytuje DACHSER inteligentné logistické riešenia po celom svete. V súčasnosti zamestnáva zhruba 30 600 ľudí v 399 pobočkách po celom svete. Za rok 2018 zrealizoval cca 83,7 miliónov zásielok s hmotnosťou 41,3 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2018 predstavoval 5,6 miliárd eur. Pre viac informácií navštívte www.dachser.sk.

Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Crest Communications a. s.
Anna Palfiová
PR manager