JIHOTYROLSKÁ DIVOČINA V OKOLÍ FAREM ROTER HAHN

Vydáno dne: 29. 6. 2020 13:00 ROTER HAHN

Jihotyrolští farmáři mají ve svých horách vždy po ruce tajné tipy na zajímavé túry a nejlepší vyhlídková místa. Často se vydávají na cestu se svými hosty odkrývat tajuplná zákoutí zvířecí říše. Místa, kde toká tetřev se svou milou, kamzičí máma pečuje o své mladé, a kde se svišti probouzejí ze zimního spánku. Zdatnější turisté se mohou vydat i do vyšších partií Dolomit, které se svou krásou zařadily mezi klenoty světového dědictví UNESCO.

Divoká túra

Prázdninové farmy značky Roter Hahn jsou ideálním výchozím bodem pro nádherné túry po Jižním Tyrolsku. Mnoho farmářů patří mezi nadšené turisty a horolezce. Svým hostům rádi ukážou místa, kde můžou zažít to nejkrásnější foto-safari. Co může být krásnějšího, než se ráno vydat čerstvě orosenou trávou po stopách lesních zvířat? Takřka hned za statkem uvidíte rozkvetlé louky, na kterých se pasou krávy, koně, kozy i ovce. Z květu na květ poletující motýly a bzučící včely a pod rozkvetlou jabloní uvidíte líně se povalovat syslí rodinku.

V převážně smrkových lesích prožijete uklidňující chvíle. Když budete potichu, můžete se těšit na majestátní jeleny, dudka chocholatého a liščí mláďata, která lezou ze svých nor zkoumat okolní svět. Jižní Tyrolsko také nabízí nespočet hor a kopců, kde uvidíte kamzíky, kteří jakoby po špičkách tančili ve výškách strmých srázů. Ani v horských řekách není klid. Žije zde mlok skvrnitý, slunce se odráží od perleťových pstruhů plujících proti proudu průzračných řek.

Dechberoucí výhledy s možností sledování divoké jihotyrolské přírody a volně žijících zvířat nabízí malebná farma St. Ulrich. Součástí je chata i Tiscion poskytující ubytování. Její poloha v nadmořské výšce 1390 metrů je ideálním výchozím místem pro pěší túry. Farmář Vás velmi rád provede nejen po farmě, ale díky bohatým zkušenostem pro Vás může být i skvělým průvodcem a společníkem na cestách za krásou divokých zvířat.

Statek Schererhof stojí na samotě uprostřed zelených luk, v oddychové části města Kastelruth. Patří do chráněné krajinné oblasti Seiser Alm v Dolomitech na nejvýše položené horské pastvině v Evropě. Seiser Alm je vhodným místem nejen pro turistiku a pozorování divoké zvěře. Na statku Schererhof žije mnoho domácích zvířat. Součástí farmy jsou také koně. Jízda na koních pro dospělé nebo na ponících pro děti může být v tomto krásném horském prostředí nezapomenutelným zážitkem. A kdyby Vás přemohla únava nebo se Vám je nechtělo do sedla, můžete využít vyjížďky kočárem - třeba při západu slunce.

Dolomity: Světové přírodní dědictví UNESCO

Farmáři vás po Dolomitech mohou provést nejen po označených stezkách. Díky dokonalé znalosti místního prostředí vás mohou vzít i mimo ně. Do míst, která jsou skryta před civilizací a cestu k nim znají jen oni. Tyto informace se zde dědí už po generacích.

Cesta na vrchol Monte Pet/Petz může být jednodenní i vícedenní podle toho, jak zdatní turisté jste. Trasa vedená mezi impozantními skalními útvary stoupá až k Alpe de Tieres, kde můžete vidět hnízdit orly skalní a pást se horské kozy. Stezka je vedena četnými zatáčkami – serpentýnami - až k náhorní plošině Schlern. Té se často říká “Zámek v Dolomitech“ právě kvůli pohádkovému vzhledu jejího okolí včetně působivých skalních věží.

Více informací o dovolených v Jižním Tyrolsku najdete zde: www.roterhahn.cz

Facebook | Instagram | Pinterest

O značce kvality Roter Hahn:

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) uvedl na trh Zemědělský svaz Jižního Tyrolska v roce 1998. Označuje farmy nabízející turistům dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunného regionu italských Alp. V nabídce má více než 1 700 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce. Hosté zde najdou celoročně rekreační ubytování v podobě samostatných pokojů s útulnou osobní atmosférou, domácí gastronomii a nespočet příležitostí pro aktivní dovolenou a wellness. Kromě možnosti zblízka se seznámit se životem na zemědělském statku a ochutnat vynikající domácí speciality -  čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek – jsou farmy skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty. Ubytování pak zajišťují přímo rodiny farmářů, které nejlépe vědí, jak svým hostům připravit domáckou atmosféru a splnit jim jejich přání. V roce 2018 strávili turisté na farmách označených znakem červeného kohouta přes 2,8 milionu noclehů. Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: www.roterhahn.cz

Objednejte si zdarma nový katalog (pouze v italském a německém jazyce):

Agenturu Crest Communications a.s.

Jana Okapalová

Crest Communications a.s.

Ostrovní 126/30

GSM: +420 731 613 624