ČORAZ VIAC NEZISKOVÝCH ORGANIZÁCIÍ PO CELOM SVETE PRISPIEVA K UDRŽATEĽNEJ SPOLOČNOSTI

Vydáno dne: 25. 11. 2020 12:56 DACHSER SLOVAKIA

V rámci globalizácie zohráva medzinárodná sieť prepojených neziskových organizácií (MNO) čoraz významnejšiu úlohu. Partnerstvo spoločnosti DACHSER a organizácie pomoci deťom "terre des hommes" ukazuje, ako môžu firmy dlhodobo podporovať mimovládne neziskové organizácie.

Či ide o ochranu životného prostredia, ľudské práva, migráciu a boj proti diskriminácii, význam MNO pre spoločnosť je obrovský. Zasadzujú sa o sociálne, spoločensko-politické alebo environmentálne problémy nezávisle na štátnych inštitúciách a vládach. Koronavírusová kríza robí prácu týchto neziskových organizácií ešte naliehavejšou.

Podľa odhadov dnes po celom svete existujú desiatky tisíc mimovládnych organizácií. Jednou z popredných organizácií na pomoc deťom je terre des hommes. Nemecká centrála terre des hommes aktuálne podporuje 386 projektov po celom svete, a to v súlade so zásadou "pomáhať ľuďom, aby si pomáhali". Medzinárodný poskytovateľ logistiky DACHSER podporuje činnosti terre des hommes v južnej Ázii, južnej Afrike a Latinskej Amerike od roku 2005. Predĺžením zmluvy do roku 2025 bude spoločnosť DACHSER zastrešovať pomoc severoindického štátu Bihár, projekty v Novom Dillí a Uttarpradéš.

Ako globálna logistická spoločnosť pôsobíme po celom svete a zbližujeme tak ľudí, trhy i výrobu. Napriek tomu nie všetci ťažia z výhod globalizácie rovnako. Je preto našou zodpovednosťou postaviť sa za týchto ľudí a zlepšiť ich životné podmienky," vysvetľuje Bernhard Simon, CEO spoločnosti DACHSER. Zamestnanci aj CEO spoločnosti DACHSER sú intenzívne zapojení do projektov terre des hommes, ktoré spoločnosť navyše financuje. Napríklad: Melanie Diem, Team Leader Project Management v spoločnosti DACHSER, koordinovala projekt udržateľnosti od terre des hommes a DACHSERu v Livingstone v Zambii.

Spolupráca so spoločnosťou DACHSER je pre nás nesmierne cenná a dôležitá, pretože zahŕňa obrovské osobné nasadenie spolu s úprimným a otvoreným dialógom," hovorí Stephan Stolze, riaditeľ fundraisingu pre terre des hommes. V roku 2018 bol záväzok spoločnosti DACHSER ovenčený nemeckou cenou CSR v kategórii "Social Engagement". DACHSER je priekopníkom partnerstva obchodných spoločností s neziskovými organizáciami. Iba pár ďalších nemeckých spoločností podporuje medzinárodne činnú neziskovú organizáciu.

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.

História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

Základné informácie o skupine DACHSER
Rodinná spoločnosť DACHSER so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. DACHSER poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Ponuku dopĺňajú ďalšie služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia prispôsobené na mieru jednotlivým odvetviam. Vďaka komplexnej dopravnej sieti ako v Európe, tak i v zámorí a informačným technológiám, ktoré sú plne integrované do všetkých systémov, poskytuje DACHSER inteligentné logistické riešenia po celom svete. V súčasnosti zamestnáva zhruba 30 600 ľudí v 399 pobočkách po celom svete. Za rok 2018 zrealizoval cca 83,7 miliónov zásielok s hmotnosťou 41,3 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2018 predstavoval 5,6 miliárd eur. Pre viac informácií navštívte www.dachser.sk.

Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Crest Communications a. s.
Anna Palfiová
PR manager