BRNO UKÁZALO NEW YORKU VILU TUGENDHAT I SVŮJ POTENCIÁL PRO PODNIKÁNÍ, VĚDU A VÝZKUM

Vydáno dne: 12. 10. 2012 0:51 PREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012

Česká národní budova (Bohemian National Hall) na Manhattanu patřila 1. a 2. října Brnu. V rámci akce BRNO DAYS IN NEW YORK město představilo svou chloubu, vilu Tugendhat. Konference věnovaná této perle funkcionalismu, zapsané na seznam kulturního dědictví UNESCO, vyvrcholila vernisáží výstavy o historii i současnosti vily a mezinárodní premiérou filmu České televize „Osud jménem Tugendhat“. Prezentací vily Tugendhat Brno poukázalo na svůj výjimečný kulturní a architektonický genius loci. To vše ve spojení s obchodním a vědecko-výzkumným potenciálem, jemuž byl v podobě odborné konference „Brno – město znalostní ekonomiky“ věnován celý druhý den akce. Cílem konference bylo posílit stávající vazby s americkými obchodními partnery a navázat další kontakty s novými investory. Jako řečníci zde vystoupili mimo jiné zástupci amerických firem a institucí, které již v Brně úspěšně působí: např. Mayo Clinic, IBM či Honeywell.

Prezentace Brna se uskutečnila pod záštitou ministra zahraničních věcí ČR, velvyslance USA v ČR, velvyslance České republiky v USA, primátora statutárního města Brna, Svazu průmyslu a dopravy ČR a ve spolupráci s Generálním konzulátem ČR v New Yorku, Americkou obchodní komorou v České republice a Českým centrem New York. Výstava o vile Tugendhat potrvá v České národní budově až do příštího týdne.

PhDr. Kamila Čadková
Account Director
Tel.: + 420 222 927 111
Gsm : + 420 731 613 609