LUXENT CHCE REALIZOVAT VLASTNÍ DEVELOPERSKÉ PROJEKTY. K TOMUTO ÚČELU ZAKLÁDÁ NEMOVITOSTNÍ FOND LUXENT CAPITAL FUND

Vydáno dne: 6. 4. 2021 11:00 LUXENT

Tisková zpráva, 6. 4. 2021 – Skupina Luxent, jejímž základním pilířem je realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties, se chce pustit do developmentu vlastních projektů. Pro jejich financování zakládá neveřejný nemovitostní fond spravovaný společností Luxent Capital Funds.

Fond byl založen v souladu s § 15 Zákona č. 240/2013 Sb. o investičních společnostech a investičních fondech. Funguje na základě registrace u ČNB a může spravovat prostředky až do výše 500 mil. eur. Správcem fondu (obhospodařovatelem) je společnost Luxent Capital Funds s. r. o. Doporučená délka investičního horizontu činí alespoň 5 let. Plánovaný minimální výnos je 5 % p. a. s cílem jeho stabilizace nad 10 % p. a.

Investiční strategie fondu se soustředí zejména na přímé a nepřímé investice do nemovitostí (budovy, bytové jednotky, nebytové prostory, pozemky, realizace rekonstrukcí). Celkový podíl investic do nemovitých věcí bude činit min. 80 % ze všech svěřených prostředků.

„Realizace vlastních developerských projektů a s nimi spojeného fondu Luxent Capital Funds je dalším, logickým krokem v rozvoji skupiny Luxent. Nemovitosti jsou totiž v současné době jednou z nejbezpečnějších investic. Jejich ceny stále rostou a vykazují nízkou volatilitu. Naše dlouholeté zkušenosti a know-how, stoprocentní transparentnost, pečlivě vybírané projekty s vysokým investičním potenciálem v atraktivních lokalitách, propracovaná developerská strategie, vysoce likvidní aktiva i možnost kolektivního investování - to vše jsou důvody, proč investovat právě s naším fondem. Umíme diverzifikovat riziko a pro naše partnery máme řešení, které jim zajistí stabilní a v rámci realitního trhu nadstandardní výnosy," komentuje Emil Kasarda, majitel skupiny Luxent a jeden ze čtyř společníků Luxent Capital Funds. Fond má podle něj ambice získat od investorů do příštího roku finanční prostředky v řádu stovek milionů korun.

Realitní kancelář Luxent - Exclusive Properties, která je s fondem Luxent Capital Funds úzce spojena, působí na českém trhu od roku 2008. Postupně se stala jedním z nejvýznamnějších aktérů na trhu exkluzivních nemovitostí, když dosud zrealizovala více než 1 000 velkých realitních transakcí. Poskytuje komplexní spektrum služeb: zprostředkování prodeje, koupě a pronájmu luxusních rezidenčních, historických i komerčních nemovitostí v celé ČR i zahraničí, stejně jako právní, investiční, finanční a projektové poradenství i marketingové a analytické služby. Součástí činnosti Luxent - Exclusive Properties je také spolupráce s developery. Mezi aktuálně nabízené developerské projekty patří například luxusní komplex MOLO Lipno Resort, rezidenční projekt rodinných domů v Klecanech u Prahy, luxusní vilová čtvrť Březový háj v Předboji severně od Prahy, Rezidence Nad Černými lesy v Kostelci či komorní projekt Rezidence Pod Rybníčkem v pražském Suchdole.

Více informací o Luxent Capital Funds:
www.luxentcapital.cz

Další informace:
Crest Communications

Marcela Kukaňová, tel.: 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
Michaela Muczková, tel.: 778 543 041, michaela.muczkova@crestcom.cz
www.crestcom.cz; www.luxent.cz; www.luxentcapital.cz

Luxent Capital Funds_fotografie_Emil Kasarda.jpg
Luxent Capital Funds_fotografie_Jiří Kučera.jpg
Luxent Capital Funds_fotografie_Lubomír Nymburský.jpg
Luxent Capital Funds_fotografie_Marek Růžička.jpg
Luxent_Rezidence nad Cernymi Lesy_vizualizace_exterier_01.jpg