FESTIVAL VZÁŘÍ ZNÁ VÍTĚZE SOUTĚŽE VE VIDEOMAPPINGU

Vydáno dne: 29. 9. 2013 1:17 VZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGU

Sobotní videomappingové projekce třetího ročníku Festivalu světla a videomappingu VZÁŘÍ v Olomouci opět okouzlily návštěvníky a tentokrát hned několikrát zcela přetvořily bývalou Občanskou besedu. Odborná porota v závěru večera vyhlásila za celkového vítěze soutěže ve videomappingu tvůrce komiksu Zombie Killaz a jejich Aktaión podle Ovidia. Za nejlepší tematický videomapping vybrala projekci inspirovanou čokoládou Milka, cenu diváků pak získala projekce 440. výročí založení Univerzity Palackého.

Videomappingové projekce festivalu VZÁŘÍ v sobotu vrcholily hned čtyřmi různými tématy a pokračovalo usilování o sympatie odborné poroty ve složení Olga Staníková, Radim Schubert a Petr Skala a především diváků, kteří si nenechali neobvyklé vizuální představení ujít. Projekce týmu doslova přestěhovala na fasádu další olomoucké domy, tematický mapping se inspiroval čokoládou, a to především bublinkovou novinkou Milka Bubbly. Další projekce představila výsledky videomappingového workshopu, který v průběhu festivalu probíhal, a i v sobotní večer mohli návštěvníci sledovat komiks na fasádě, tentokrát s názvem Signál.

Festival VZÁŘÍ od svého vzniku úzce spolupracuje s Českým rozhlasem Olomouc a olomouckým TyfloCentrem, které pomáhá nevidomým. Pomocí radiových vln se podařilo přenést videomappingovou projekci i mezi diváky za hranicemi města. Obrazovou podívanou převedenou do slov, odvysílanou za doprovodu hudby, zvuků a dalších ruchů tak bylo možné sledovat i se zavřenýma očima.

I v závěrečný den festivalu VZÁŘÍ se v čase mezi projekcemi mohli návštěvníci pohupovat v rytmu koncertů pod širým nebem nebo v klubu S-cube, pokochat se mohli módní přehlídkou netradičních modelů vytvořených studenty VOŠ obalové techniky Štětí z obalových materiálů, na motivy čokolády Milka Bubbly. Nebo se mohli projet na koloběžce, RWE trenažéru či zajít na některou z festivalových výstav, pochutnat si na nějaké místní dobrotě a zahřát se ve festivalovém Lemond baru a v Kavárně POTMĚ.

Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ 2013
Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ se koná v Olomouci od 24. do 28. září 2013. V soutěžní části programu budou diváci moci sledovat originální videomappingové projekce na historické budovy v centru Olomouce, připravené jsou i koncerty, workshopy a zajímavá výstava. Na internetových stránkách www.vzari.cz je uveřejněn podrobný program festivalu včetně všech doprovodných akcí. Přidejte se k fanouškům festivalu na Facebooku www.facebook.com/septembeam.

Crest Communications a.s.
Andrea Pitronová
T: + 420 222 927 113
M: +420 731 613 614