DO OSTRAVY MÍŘÍ LETEČTÍ GIGANTI

Vydáno dne: 16. 9. 2015 3:12 DNY NATO

V úterý večer byl definitivně potvrzen přílet legendárního strategického bombardéru B-52 Stratofortress amerického letectva, který po 3 letech opět zavítá na akci Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky.

Účast B-52 je na podobných evropských akcích i v tomto roce výjimečná. Jeho rozměry, s úctyhodným rozpětím křídel 56,4 metry, budou na statické ploše víkendové show na Letišti Leoše Janáčka Ostrava k nepřehlédnutí. V tomto roce bude „padesátdvojce" sekundovat McDonnell Douglas C-17 Globemaster III švédského letectva, třetí největší dopravní sériové letadlo na světě s rozpětím 51,8 m, které už do Ostravy zavítalo v minulosti. Trojici největších exponátů doplňuje, v české premiéře, unikátní tankovací McDonnell Douglas KDC-10 nizozemského letectva s rozpětím 50,4 m. Ale, i další vystavená letadla svými rozměry dovedou zaujmout: tankovací Boeing KC-135 Stratotanker amerického letectva s rozpětím 41,5 m a několik dopravních Lockheed C-130 Hercules se solidními 40,4 m rozpětí křídel. Herkules je považován za nejdůležitější současný dopravní letoun na světě. Přes 40 jeho variant slouží v přibližně šedesáti zemích světa. Ale tím výčet „velké" letecké techniky nekončí, k vidění bude i dopravní C-27 Spartan nebo C-160 Transall a další, menší dopravní letadla.

V případě dotazů kontaktujte, prosím:
Zbyněk Pavlačík, CEO & spoluzakladatel
jagello@jagello.org, tel. +420 597 479 208

Další tiskové podklady naleznete:
www.natodays.cz/tiskova-sdeleni www.natodays.cz/fotografie-v-tiskove-kvalite

20871298283_76b29e0f6a_o.jpg
21353654018_75c56bd106_o.jpg
108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ