CZ SK EN

TOP TŘI AKTUÁLNÍ INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI DLE IMPERIUM FINANCE: PG&E COMPANY, ELWOOD GLOBAL BLOCKCHAIN, NOVAVAX

Vydáno dne: 21. 10. 2021 8:12 Imperium Finance

Společnost Imperium Finance identifikovala tři největší investiční příležitosti pro nejbližší období. Vybírala z dluhopisů, ETF (Exchange traded funds) a akcií. Aktuálně vidí velký potenciál v energetice, v oblasti kryptoměn či výroby vakcín. Jmenovitě jde o investice do dluhopisů společnosti PG&E Company, ETF Elwood Global Blockchain (BCHN) a akcií společnosti Novavax.

DLUHOPIS
Kalifornská společnost PG&E Company je největším dodavatelem elektřiny a plynu v USA. Celkem dodává energie 16 milionům klientů. Tři čtvrtiny tržeb společnosti tvoří divize přenosu a výroby elektřiny. Zbývajících 25 % tvoří divize distribuce a skladování plynu.
PG&E Company vlastní 170 000 km kabelů v rámci nízkonapěťové přenosové soustavy a 30 000 km v rámci vysokonapěťové přenosové soustavy. Celkový instalovaný výkon je 7 700 MW a v portfoliu společnosti je celkem 135 elektráren (jaderné, fosilní, vodní i solární).

„Dluhopis PG&E Company patří do portfolia Guardian, který je dolarovou alternativou ke spořícímu účtu. Díky vysokým kupónům poskytuje výnos okolo 5 %," říká jednatel společnosti Imperium Finance Václav Kosáček a dodává: „Výběr deseti silných společností v portfoliu Guardianu dramaticky omezuje riziko a díky likviditě těchto instrumentů je možné mít peníze prakticky ihned k dispozici. Jedná se tak o velmi dobré zajištění pravidelného a relativně vysokého cash-flow bez investice té nejcennější komodity - času. S ohledem na budoucí vývoj úrokových sazeb je dlouhá splatnost, a také možnost úroky skládat, nespornou výhodou."

EXCHANGE TRADED FUND (ETF)
Elwood Global Blockchain (BCHN) je ETF koncentrující společnosti, které se zabývají jak implementací blockchainu do reálného světa, tak i přímo těžbou kryptoměn. Jedná se tak o velmi inteligentní, asymetrickou investici pro ty, kteří věří v konečný úspěch blockchainu a kryptoměn jako takových.

„Dnes už je jasné, že blockchainová technologie s námi v budoucnu zůstane a bude implementována v mnoha oblastech byznysu. Jedná se o naprosto revoluční technologii a kryptoměny jsou jejím důsledkem. Pokud bych si dnes měl vsadit na to, zda krypytoměny zůstanou nebo zmizí, vybral bych si první variantu," uvádí Václav Kosáček.

AKCIE
Novavax
je dle všech dostupných informací vlastníkem nejbezpečnější a nejefektivnější vakcíny proti nemoci covid 19. Společnost si v tomto roce prošla problémy s výrobou, které by však již měly být odstraněny. Celkově by měla disponovat v příštím roce kapacitou pro výrobu 2 miliard dávek. Novavax má také dle výsledků 3. fáze testování nejlepší vakcínu na malárii a "klasickou" chřipku.

"Pokud se Novavaxu podaří zajistit pravidelný roční odběr alespoň jedné miliardy dávek jejich vakcín, jsou akcie společnosti z dnešního pohledu dramaticky podhodnocené. V případě produkce dvou miliard dávek se akcie v příštích letech zněkolikanásobí. Je však potřeba si hlídat konkurenci, protože stejně jako Novavax dnes předčí ostatní výrobce vakcín, může jí v budoucnu potkat opačný osud," uzavírá Václav Kosáček.

Kontakt pro média:
Tomáš Zavoral
Crest Communications
tomas.zavoral@crestcom.cz
+420 731 493 296


O Imperium Finance:
Společnost Imperium Finance si klade za cíl poskytovat klientům investiční služby v nejvyšší kvalitě, s důrazem na ochranu kapitálu a dosahování nadstandardních výnosů. Na trhu působí deset let, je regulována a dozorována Českou národní bankou. Za společností stojí zkušený investor Václav Kosáček, který k obchodování na burzách se všemi třídami aktiv využívá primárně kvantitativního přístupu. Je autorem obchodních systémů Asymetrix a Efaloc.

ASYMETRIX
Systém Asymetrix umožňuje identifikovat situace, kde je přítomný asymetrický poměr mezi rizikem a výnosem ve prospěch výnosu, a směřovat tam investovaný kapitál. V dynamickém roce 2020 se tento přístup ukázal jako velmi efektivní a díky němu společnost Imperium Finance doručila několikanásobně vyšší výnosy oproti běžným aktivům ve stejné rizikové třídě. Imperium Finance nadále pečlivě selektuje aktiva, která splňují specifické požadavky tohoto systému.

EFALOC
Systém Efaloc používá Imperium Finance zejména pro investování do velmi volatilních aktiv, jako jsou například ETF, akcie, kryptoměny nebo opce. Představa, že chování trhů je náhodné a nepredikovatelné, je mylná. Díky kvantitativní analýze desetitisíců grafů různých aktiv jsme často schopni identifikovat vzorce chování, které předchází cenovým pohybům.

QUANTITATIVE APPROACH
Kvantitativní přístup je postaven na čisté matematice a pravděpodobnosti. Výhodou je, že umožnuje zobchodovat jakákoli aktiva na světě s předem definovaným rizikem a s riskováním pouhé frakce celkového kapitálu. Díky tomu je možné zachytit veškeré trendy a snížit případné hrozby bez nekonečných debat o tom, co je a co není bublina - graf jednoduše určí, jakým směrem je potřeba obchodovat.

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.