P3 PODPÍSALA ZMLUVU SO SPOLOČNOSŤOU EXITERIA A ZAČNE VÝSTAVBU NOVÉHO PARKU P3 PRAGUE D11

Vydáno dne: 2. 12. 2015 15:07 P3 SK

Spoločnosť P3, vlastník, developer a správca priemyselných nehnuteľností s celoeurópskou pôsobnosťou, uzavrela so spoločnosťou Exiteria, popredným českým internetovým maloobchodom s nábytkom, zmluvu o výstavbe nových priestorov na mieru (tzv. Build-To-Suit projekt). Vďaka tejto transakcii teraz P3 začne práce na výstavbe novej priemyselnej budovy s rozlohou viac ako 20 000 m2 – úplne prvej, ktorá v parku P3 Prague D11 vyrastie. Areál sa nachádza severovýchodne od centra Prahy v blízkosti exitu 8 diaľnice D11 a Exiteria si tu bude prenajímať priestory s výmerou 10 787 m2. Zostávajúca časť priestorov o rozlohe 9 213 m2 bude stavaná špekulatívne.

Spoločnosť Exiteria má zastúpenie v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku, kde prevádzkuje e-shopy MABYT (www.mabyt.cz) a MT nábytok (www.mt-nabytok.sk). V Českej republike doteraz pôsobila v Brne, kde využívala sklad s plochou 11 000 m2. Do svojej distribučnej siete teraz pridáva Prahu, čo spoločnosti umožní efektívnejšie a rýchlejšie spracovanie objednávok. Exiteria teraz dočasne využíva priestory s výmerou 4 500 m2 v parku P3 Prague Horní Počernice a do parku P3 Prague D11 sa premiestni po dokončení výstavby novej budovy v máji 2016. Nová hala je stavaná podľa špecifických požiadaviek tohto klienta P3, a to vrátane nakladacej techniky ideálne prispôsobenej typu rozvozových aut.

Tomáš Míček, riaditeľ spoločnosti P3 v Českej republike, v tejto veci uviedol: „Park P3 Prague D11 je veľmi dobre situovaný. Získali sme ho v roku 2014 a teší ma, že sa nám ho darí úspešne rozvíjať. V rámci parku P3 Prague D11 máme povolenie na vybudovanie ďalších 100 000 m2 priemyselných plôch, čo znamená, že výstavbu jednotiek na mieru s veľkosťou 3 000 m² až 40 000 m² sme schopní dodať iba za 6 mesiacov.“

Park P3 Prague D11 sa nachádza 8 km od nákupného Centra Černý Most, ktoré je najväčšie v Českej republike. Park vyniká skvelým dopravným spojením, pretože leží v blízkosti diaľnice D11 a rýchlostnej cesty R10. Vo vzdialenosti iba 300 metrov od tohto parku sa navyše nachádza železničná stanica a areál bude obsluhovaný aj autobusovou linkou MHD.

Dan Urbánek, konateľ spoločnosti Exiteria, dodal: „Park P3 Prague D11 je pre naše podnikanie z logistického pohľadu ideálnou lokalitou, pretože skvelo dopĺňa naše distribučné centrum v Brne. Spoločnosť P3 nielenže dokázala vyhovieť našim požiadavkám na novú budovu v parku P3 Prague D11, ale ukázala aj svoju flexibilitu, keď nám do doby, než budú naše priestory postavené, ponúkla dočasné riešenie v parku P3 Prague Horní Počernice. Z nášho pohľadu to bola víťazná kombinácia.“

Sprostredkovateľom tejto transakcie bola spoločnosť 108 AGENCY.

Exiteria je lídrom on-line predaja nábytku a bytových doplnkov v Českej republike aj na Slovensku, teraz pripravuje otvorenie ďalšieho internetového obchodu v Maďarsku. Pod hlavičkou svojich e-shopov MABYT a MT nábytok ponúka vybavenie do celej domácnosti a kancelárií, disponuje vlastnou autodopravou a zabezpečuje ďalšie nadštandardné služby, ako sú vynášky alebo montáže na mieste určenia. Exiteria v súčasnosti zamestnáva 215 ľudí. Viac informácií o spoločnosti nájdete na webe www.exiteria.cz.

KONIEC

Poznámka pre editorov

P3 je vlastník, developer a správca európskych logistických nehnuteľností. Do portfólia P3 s rozsahom 3 mil. m2 v rámci 9 krajín aktuálne spadá 145 logistických nehnuteľností a spoločnosť ďalej disponuje pozemkami s rozlohou viac ako 1,3 mil. m2, ktoré sú určené pre ďalší rozvoj a výstavbu.

Na Slovensku spoločnosť P3 momentálne vlastní a spravuje 7 priemyselných nehnuteľností v 2 parkoch s prenajímateľnou plochou 150 076 m² a pozemky pre výstavbu ďalších takmer 75 000 m². Parky P3 Bratislava aj P3 Žilina majú v rámci krajiny strategickú polohu s vynikajúcim napojením na dôležité dopravné komunikácie a stále disponujú voľnou kapacitou pre ďalší development.

Spoločnosť P3 sa zameriava na poskytovanie prvotriednych služieb svojim klientom v perfektne situovaných, vysoko kvalitných budovách. Všetky nehnuteľnosti, ktoré P3 stavia, sú šetrné k životnému prostrediu a zodpovedajú najvyšším medzinárodným štandardom.

PointPark Properties zaviedol korporátne označenie „P3“ a používa obchodnú značku „P3 Logistic Parks“, ktorá lepšie vystihuje podnikanie spoločnosti. Viac informácii o P3 nájdete na webových stránkach www.p3parks.com.

Vlastníkmi spoločnosti P3 sú TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge.

Pre ďalšie informácie sa prosím obráťte na:

Anna Palfiová, Crest Communications, PR manager

E-mail: anka.palfiova@gmail.com

P3 Prague D11 park visualisation.jpg
Vizualizácia zobrazuje novú priemyselnú budovu s rozlohou 20 000 m2 v parku P3 Prague D11, v ktorej si bude spoločnosť Exiteria, popredný český internetový maloobchod s nábytkom, prenajímať 10 787 m2. Zostávajúca časť priestorov s rozlohou 9 213 m2 bude stavaná špekulatívne.
108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ