CZ SK EN

LEXXUS: KOUPĚ BYTU NA INVESTICI ZAJISTÍ VÝNOS AŽ 5 %, VYPLATÍ SE I V ROCE 2016

Vydáno dne: 25. 2. 2016 9:58 LEXXUS

Aktuální situace na realitním trhu nahrává podle analýzy realitní kanceláře LEXXUS investičnímu nákupu nemovitostí. Tento pozitivní vývoj je ovlivněn několika souběžnými faktory, k nimž patří především velmi pomalu rostoucí ceny nemovitostí kolem 4 % ročně a rekordně nízké hypotéky s úroky klesajícími pod 2 %. V současné době proto patří nákup bytů k jedné z nejbezpečnějších investic, která dokáže zajistit pravidelný výnos až 5 %.

Na realitním trhu přetrvávají výhodné podmínky ke koupi kvalitní nemovitosti na investici. Pokud je dobře zvolená, přináší zajímavý výnos a vyšší zhodnocení vložených peněz než bankovní účet. „Peníze, které necháte ležet na běžném účtu, dnes skoro nic nevydělávají. Pokud chcete jistý výnos, jsou nemovitosti optimální volbou, protože pronájem vám bude dlouhodobě generovat pravidelný příjem. Pro investory je současná situace na trhu příznivá díky nízkým sazbám hypoték v kombinaci s jen velmi pomalým navyšováním cen nemovitostí, které činí v průměru 4 % za rok. Nejlepšího zhodnocení klient dosáhne, pokud se obrátí na odborníka, který mu pomůže vybrat nemovitost v atraktivní lokalitě s dlouhodobým růstovým potenciálem. Reálný výnos z jejího pronájmu se pak bude pohybovat kolem 4 až 5 %, návratnost tedy bude 20 až 25 let," radí Denisa Višňovská, partner LEXXUS.

Podle průběžných analýz realitní kanceláře LEXXUS zájem o investiční nákupy v posledních letech vzrůstá. Zabírají již 20 až 25 % celého rezidenčního trhu a směřují do nových i starších bytů. Následné zhodnocení vynaložených prostředků má však svá daná pravidla. Velmi důležité je, aby se investor zaměřil na pečlivý výběr vhodné nemovitosti, kterou bude následně nabízet k pronájmu. „Při volbě bytu na investici hraje roli nejen lokalita, ale také dobrá dopravní dostupnost, občanská vybavenost, velikost a dispozice bytu. V Praze jsou velmi žádané malé byty 1+kk a 2+kk, které jsou z hlediska nájemního trhu a jednodušší správy nemovitostí nejvyhledávanější. Velký důraz je kladen rovněž na nízké provozní náklady a zajištěnou možnost parkování, které je v hlavním městě každým rokem složitější. Podstatnou výhodu proto mají nové nemovitosti, u kterých developer musel vybudovat i parkovací stání," vysvětluje Denisa Višňovská.

Návratnost při koupi a následném pronájmu investičního bytu lze demonstrovat na vzorovém příkladu pražského bytu 2+kk v novostavbě umístěné v blízkosti metra, jehož kupní cena je 2 990 000 Kč. Pokud je klient schopný z vlastních zdrojů zaplatit 500 000 Kč, výše jeho hypotéky bude činit 2 490 000 Kč na 25 let s modelovým úrokem 1,85 %, fixací na 5 let a měsíční splátkou 10 500 Kč. Byt těchto parametrů je možné poměrně rychle pronajmout za čisté nájemné okolo 11 000 Kč měsíčně. Po doplacení hypotéky již bude byt v osobním vlastnictví přinášet pouze zisk přibližně 9 000 Kč měsíčně a stane se výborným přilepšením k důchodu nebo startovacím bytem pro děti. „Realitní trh je tak rámcově čitelný i pro jednorázového investora, který se nemovitostem pravidelně nevěnuje. Koupí investičního bytu získá něco reálného, co může v případě potřeby fakticky užívat. To je při vložení peněz do akcií nebo komodit poměrně obtížné, jejich vývoj je téměř neodhadnutelný," vypočítává výhody koupě nemovitosti na investici nemovitosti Denisa Višňovská.

Realitní společnost LEXXUS
Realitní kancelář LEXXUS nabízí širokou nabídku nových bytů, novostaveb v developerských projektech, rodinných domů a pozemků v Praze a okolí. Již více než dvě desítky let se specializuje a je největší prodejce nových bytu v Praze. LEXXUS je oblíbenou volbou náročných klientů požadujících vysokou kvalitu služeb a nabídky. V portfoliu společnosti jsou nové rezidenční projekty, nové byty a domy, second hand novostavby, rodinné domy na prodej i luxusní nemovitosti k prodeji či pronájmu. Dále pod značkou Lexxus Norton zajišťuje prodej či pronájem výhradně luxusních, nadstandardních rezidenčních nemovitostí v nejlepších lokalitách Prahy a okolí.


Kontakt


Mgr. Denisa Višňovská

Partner LEXXUS
Email: pr@lexxus.cz
Telefon: +420 221 111 999
www.lexxus.cz

PR agentura Crest Communications
Marcela Kukaňová
Email: marcela.kukanova@crestcom.cz
Telefon: +420 731 613 618

Marie Cimplová
Email: marie.cimplova@crestcom.cz
Telefon: +420 222 927 128, 731 613 602

Tiskové středisko: www.crestcom.cz

Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.