HB REAVIS A HB REAVIS CE REIF PRODALI ZA 79 MILIONŮ EUR SVÉ PORTFOLIO 132 000 METRŮ ČTVEREČNÍCH LOGISTICKÝCH CENTER VE STŘEDNÍ EVROPĚ SPOLEČNOSTI MACQUARIE

Vydáno dne: 21. 6. 2016 12:46 HB REAVIS

Skupina HB Reavis Group společně s fondem HB Reavis CE REIF prodali své portfolio logistických center v České republice a na Slovensku o celkové rozloze 132 000 metrů čtverečních. Kupujícím je společnost Macquarie Infrastructure and Real Assets, která je součástí Macquarie Group, jedné z největších skupin působících po celém světě v oblasti investičního bankovnictví a široké škály finančních služeb. Součástí portfolia jsou dva plně pronajaté areály ve vlastnictví HB Reavis Group a dva taktéž stoprocentně pronajaté areály v držení fondu HBR CE REIF.

Odprodaný majetek obsahuje multimodální logistický areál v Ostravě o rozloze 14 500 m2 a logistické centrum ve slovenské Rači s plochou 69 500 m2 (obě nemovitosti prodané skupinou HB Reavis Group) i další slovenská logistická centra Svätý Jur v Bratislavě o rozloze 31 500 m2 a Malý Šariš, rozkládající se na ploše 16 500 m2 v Prešově (prodaná fondem HBR CE REIF).

Tato transakce představuje první odprodej majetku vlastněný fondem HB Reavis CE REIF, obsahujícím komerční nemovitosti v hodnotě 175 milionů eur, které v zastoupení institucionálních investorů a investorů s vysokým čistým jměním spravuje management HB Reavis Investment, prodloužená ruka správy investic skupiny HB Reavis. Fond získal tento majetek na počátku své existence v roce 2011 a má v plánu využít kapitál z této transakce spolu s nedávno získaným vlastním kapitálem k zakoupení dalších aktiv ve střední Evropě.

„Úspěšné odprodání portfolia kvalitních, stoprocentně pronajatých průmyslových nemovitostí jednomu z nejlepších mezinárodních investorů v této oblasti odráží nejen vysokou kvalitu těchto aktiv, ale je zároveň úspěchem naší strategie v oblasti správy majetku. Tato logistická centra mají dobré předpoklady poskytovat novým majitelů příležitost k neustálému růstu a nám tato transakce umožní soustředit se na klíčový segment administrativních a maloobchodních nemovitostí a přetavit tak nově získaný kapitál do nových příležitostí," uvedl Marian Herman, finanční ředitel HB Reavis.

Peter Grančič, ředitel fondu HBR CE REIF, dodal: "Jde o první úspěšný odprodej, který HB REAVIS CE REIF uskutečnil od svého založení v roce 2011. Potvrzuje kvalitu majetku obsaženého v portfoliu fondu i hodnotu, kterou tým investičního managementu generuje jeho investorům. Tato transakce zároveň dláždí cestu k dalšímu rozšiřování portfolia po celé střední Evropě."

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis byla založena v roce 1993 v Bratislavě. Působí ve Spojeném království, Polsku, České republice, Slovensku, Maďarsku a v Turecku. Společnost doposud realizovala celkem 917 500 metrů čtverečních moderních kanceláří, obchodních a zábavních prostor a logistických nemovitostí. Více než 1 milion metrů čtverečních je ve fázi realizace, plánování nebo povolování výstavby. Na všech trzích využívá HB Reavis integrovaný obchodní model zahrnující development, výstavbu, správu majetku a investiční management. Společnost má celková aktiva 2,1 miliardy EUR s čistou hodnotou téměř 1,2 miliardy EUR. S více než 500 odborníky pracujícími po celé Evropě se HB Reavis řadí mezi lídry na trhu. Potvrzují to i získaná ocenění „Architektonicky nejlepší kancelářská budova roku 2015 v Londýně" v UK Property Awards za 33 Central a „Developer roku 2015 ve střední a východní Evropě" v CEE Quality Awards. Více informací získáte na http://www.hbreavis.com.

HBR CE REIF je polootevřený fond komerčních nemovitostí v hodnotě 175 milionů eur, spravovaný managementem HB Reavis Investment, prodlouženou rukou správy investic skupiny HB Reavis Group. Fond investuje do existujících, zcela pronajatých nemovitostí generujících výnosy v administrativních, maloobchodních a logistických segmentech ve střední Evropě, přičemž co nejvíce těží z výrazně se projevující přítomnosti skupiny HB Reavis v regionu a ze souhrnu jejích dosažených výsledků. Od založení v roce 2011 investorům fond nabídl celkovou návratnost ve výši 10,9 % p. a., ze kterých jim bylo 5,3 % p. a. rozděleno ve formě dividend. Fond bude dále v rozsahu svého pověření reinvestovat prostředky získané z odprodeje logistického majetku.

Macquarie Group (Macquarie) je globální poskytovatel bankovních, finančních, poradenských a investičních služeb spolu se službami správy financí. Macquarie byla založena v roce 1969, v současné době má kanceláře ve více než 65 lokalitách ve 27 zemích a zaměstnává více než 13 500 pracovníků. K 30. září 2015 měla ve správě majetek v celkové výši přibližně 234 miliard liber.
www.macquarie.com

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) je divizí Macquarie Group. Spravuje investice do infrastruktury a nemovitostí ve výši 92 miliard eur. MIRA je přední firmou působící v oblasti správy nemovitostí, je největším světovým investorem do infrastruktury a jeho portfolio v oblasti nemovitostí, zemědělství a energetických objektů se neustále rozrůstá. MIRA má za sebou více než jedenadvacetileté zkušenosti z investování do nemovitostí, přičemž disponuje týmem přibližně 500 profesionálů rozmístěných v 19 zemích. Spravuje 129 podniků, přibližně 300 nemovitostí a přibližně 2,8 milionů hektarů zemědělské půdy.
www.mirafunds.com

Kontakt pro média:

Crest communications, a.s.
Jana Bakešová
Gsm: +420 731 613 604
E-mail: jana.bakesova@crestcom.cz

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ