ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY MÁ VE SVÉM TÝMU NOVOU KOORDINÁTORKU PRACOVNÍ SKUPINY „ZDRAVÉ VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ BUDOV“

Vydáno dne: 15. 9. 2016 9:14 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) posílila svůj tým o novou členku – Kristýnu Cabrnochovou. Bude zodpovídat za organizační a technicko-administrativní chod kanceláře a podílet se na organizaci akcí CZGBC. Zároveň byla jmenována koordinátorkou pracovní skupiny, zaměřené na všechny aspekty zdravého vnitřního prostředí budov.

Kristýna Cabrnochová zúročí v nové pozici komplexní humanitní vzdělání a bohaté zkušenosti, které nabyla zejména při řízení týmu zaměstnanců ve funkci provozní manažerky pražského hotelu Coronet. Vedle zajišťování chodu kanceláře a činnosti pracovní skupiny se bude rovněž podílet na koordinaci jedné z kategorií soutěže „CBRE Zasedačka roku 2016" s názvem „Zdravá kancelář", kterou zaštiťuje právě Česká rada pro šetrné budovy. Záměrem této kategorie je podpora udržitelného rozvoje kancelářských prostor s důrazem na kvalitu vnitřního prostředí, promítající se do zdraví a spokojenosti zaměstnanců jednotlivých firem.

Kristýna Cabrnochová ke své nové pozici dodává: „Věřím v komplexitu světa a v osobní zodpovědnost za to, co děláme. Toto mé přesvědčení vyplývá i z mého filozoficky orientovaného vzdělání. Zodpovědný přístup ke stavebnictví s ohledem na udržitelnost rozvoje, který je jednou z vizí České rady pro šetrné budovy, je mi velmi blízký. Proto jsem ráda, že jsem se mohla stát členkou týmu Rady a podílet se mimo jiné na koordinaci pracovní skupiny pro zdravé vnitřní prostředí v budovách. Tato problematika mě velmi zaujala svou komplexností. Zohledňuje totiž všechny aspekty vedoucí k tomu, abychom se uvnitř budov cítili lépe: kvalitu vnitřního vzduchu, ergonomii pracovního místa, akustickou a tepelnou pohodu, kvalitu osvětlení i využití šetrných materiálů. Chtěla bych přispět k tomu, aby se o téma dopadů vnitřního prostředí na naši psychiku, zdraví a komfort začalo zajímat co nejvíce lidí."

Kristýna Cabrnochová vystudovala Fakultu humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze a ve svém volném čase se nejraději věnuje filosofii, hudbě, umění a architektuře.

Poznámka pro editory:
Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) spojuje společnosti a organizace z celého hodnotového řetězce oboru šetrného stavebnictví: od projektantů, architektů přes dodavatele materiálů a technologií až po stavební firmy a developery. Její misí je podněcovat tuzemský trh k přeměně způsobů, jakými se navrhují, staví, rekonstruují a provozují budovy a urbanistické celky. Cílem je vytvořit zdravé, prosperující, ekologické a společensky ohleduplně prostředí, zvyšující kvalitu života. CZGBC je od svého vzniku v roce 2009 členem celosvětové zaštiťující organizace Světové rady pro šetrné budovy (World Green Building Council), sdružující přes 90 zemí. CZGBC má v současné době téměř 80 členů.

PhDr. Kamila Čadková
Account Director