GEOSAN DEVELOPMENT
Vydáno dne: 25.10.2019
Developerská společnost Geosan Development dokončila rezidenční projekt Element Letňany v Tupolevově ulici v Praze 9. Projekt o čtyřech nadzemních podlažích čítá celkem 107 bytů v dispozicích od 1+kk do 3+kk. Všechny byty jsou již prodány. Noví majitelé se začnou stěhovat ještě na podzim.
Zobrazit celou zprávuENERGY FINANCIAL GROUP
Vydáno dne: 24.10.2019
Energy financial group (EFG) uvedla 24. října 2019 v Energetickém centru recyklace Rapotín (ECR Rapotín) do provozu jako první v ČR technologii úpravy bioplynu na biometan. A také jej jako první odpadová bioplynová stanice vtláčí přímo do plynárenské distribuční soustavy spravované společností GasNet. Celková investice projektu výrobny biometanu v Rapotíně byla 45 mil. Kč. ECR Rapotín má roční kapacitu zpracování 30 000 tun biologicky rozložitelného odpadu, ze kterého se v bioplynové stanici vyrábí bioplyn.
Zobrazit celou zprávuOBERMEYER HELIKA
Vydáno dne: 24.10.2019
Ve Španělském sále proběhl 3. října slavnostní večer nazvaný Pocta české památkové péči. Byly zde udíleny oborové ceny OPERA HISTORICA 2019, které oceňují projekty v oblasti obnovy mimořádného architektonického kulturního dědictví. Cenu Pardubického kraje získal Národní hřebčín Kladruby, na jehož rekonstrukci se podílela OBERMEYER HELIKA jako generální projektant a architekt.
Zobrazit celou zprávuMETLIFE
Vydáno dne: 24.10.2019
Zástupci vzdělávací organizace Junior Achievement Czech (JA Czech) a dobrovolníci pojišťovny MetLife se v září opět vypravili za žáky mateřských a základních škol. V rámci programu zlepšování finanční gramotnosti dětí Moje první peníze, jehož je MetLife partnerem, seznamují děti s hodnotou peněz, rozdílem mezi přáním a potřebou, diskutují s nimi o zaměstnání a výplatě, o významu šetření či o charitě a staví je před možnost volby, jak využít vydělané peníze.
Zobrazit celou zprávuTPA
Vydáno dne: 23.10.2019
TPA podpořila finanční částkou realizaci benefičního koncertu IN Concerto pro organizaci Rozum a Cit. Koncert hudebního projektu Jiřího Škorpíka a Davida Uličníka IN Concerto se uskutečnil 10. října 2019 v prostorách Emauzského kláštera v Praze. Celkový výtěžek 43 000 Kč poputuje na projekty organizace Rozum a Cit zaměřené na podporu náhradních rodin v celé České republice.
Zobrazit celou zprávuDACHSER SLOVAKIA
Vydáno dne: 22.10.2019
IMD ocenila DACHSER za pevné a silné štruktúry riadenia rodinnej firmy v kombinácii s vynikajúcou prevádzkou a zameraním na kvalitu. IMD Business School, jedna z najlepšie hodnotených svetových obchodných škôl so sídlom v Lausanne vo Švajčiarsku, udelila DACHSERu renomovanú cenu IMD Global Family Business Award. Za spoločnosť DACHSER cenu prevzali členovia zakladajúcej rodiny, Bernhard Simon, generálny riaditeľ spoločnosti a Birgit Kastner-Simon, riaditeľka marketingu. Stalo sa tak na 30. summite Family Business Network International (FBN-I), ktorý sa konal v Udajpuru v Indii.
Zobrazit celou zprávuROTER HAHN
Vydáno dne: 22.10.2019
Čerstvé domácí mléko a máslo je dnes už pouze vzpomínkou na prázdniny u babičky. Přesto si v době průmyslově zpracovaných potravin kvalitní a domácí produkty čím dál více zákazníci žádají kvalitní domácí potraviny. Na to reagují i české obchodní řetězce, které dnes už běžně nabízejí české a regionální potraviny. Právě v Jižním Tyrolsku záleží na tom, odkud potraviny pochází, a jakým způsobem jsou zpracovány. Vracejí se k tradičním řemeslům a uctívají proces výroby každého produktu. Vysoce kvalitní potraviny z lokálního malého hospodářství jsou poznat právě díky certifikaci v podobě značky kvality „Roter Hahn“. A tak je možné ochutnat ryze domácí sýry a mléčné výrobky z kozího, ovčího či kravského mléka, bylinkové a ovocné sirupy či vejce z mobilního kurníku.
Zobrazit celou zprávuDRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY
Vydáno dne: 22.10.2019
Víno, jídlo a zpěv. I tak mohou vypadat svatomartinské slavnosti ve městech, obcích či nejmenších vískách. Právě k nim neodmyslitelně patří koštování mladého vína a vychutnávání si svátečního oběda jako připomínku na svatého Martina, světce, kterého prozradily husy. Proto se s nimi každoročně 11. listopadu setkáváme na talíři. Jejich příprava je náročná, zdlouhavá a ne vždy se maso opravdu povede. Tomu se ale každá „hospodyňka“ může vyhnout rychlejší a dietnější variantou. Nový pohled na tento svátek přináší Drůbežářský závod Klatovy s receptem na Svatomartinské kuře – snadno, chutně a hlavně zdravě!
Zobrazit celou zprávu