CZ SK EN

Tiskové středisko

Vydáno dne: 9. 5. 2017 9:04 AFI EUROPE

Asset Management je téma, o němž se příliš často nemluví. Neprávem. Přitom v obecném smyslu znamená nejvyšší úroveň řízení nemovitostí. Renomovaný Asset Manager leckdy koordinuje velmi širokou škálu různých aktivit: od koupě a prodeje nemovitostí, refinancování a řešení pronájmu až po nastavení jejich technické správy. Musí tak být téměř renesanční osobností se širokým know-how z mnoha oblastí, což je o to těžší, že žádná univerzita v České republice neposkytuje v tomto specifickém oboru komplexní vzdělání. O současnosti, úskalích i trendech Asset Managementu hovoří David Přikryl, Asset Manager AFI EUROPE Czech Republic - přední mezinárodní investorské a developerské společnosti. Ta staví komerční a bytové nemovitosti vedle sedmi zemí střední a východní Evropy také v Česku.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 4. 5. 2017 10:01 LINDAB

Na výstavbu mateřských škol jsou ve všech vyspělých zemích Evropy kladeny vysoké požadavky. Speciální pozornost je třeba věnovat nejen zdraví a pohodlí dětí, ale i tomu, aby tato zařízení byla funkční a estetická. Přesně takové školky je možné postavit s využitím stavebních komponent ze švédské oceli a vzduchotechniky od Lindabu, předního světového výrobce a prodejce v této oblasti. Příkladem jsou realizace z Česka i ze zahraničí: systém LINDAB STAVBY byl využit jak pro nástavbu MŠ v Mladé Boleslavi, tak i v první MŠ ve Švédsku, která jako energeticky pasivní stavba získala ekologickou certifikaci Swan.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 4. 5. 2017 9:06 AFI EUROPE

Karlínský administrativní komplex Butterfly nedaleko stanice metra Křižíkova rozevírá svá křídla. Hrubá stavba je již hotová a budova navržená ve standardu BREEAM Excellent o celkové pronajímatelné ploše 23 000 metrů čtverečních směřuje ke svému dokončení v posledním čtvrtletí letošního roku. Generálním dodavatelem stavby je Imos Brno, manažerem výstavby společnost Gleeds. Financování zajistila PPF banka. Celková investice developera AFI EUROPE přesáhne 45 milionů eur.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 4. 5. 2017 8:44 YIT

Podle analýzy OSN nyní žije ve městech více než polovina světové populace a dle predikcí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) se do roku 2050 tento počet zvýší až na 70 %. Demografická prognóza vývoje obyvatelstva pro Prahu počítá do výše zmíněného roku s nárůstem počtu rezidentů až o 250 000. Tato čísla jasně svědčí o nutnosti včas na tento vývoj reagovat a již dnes vytvářet podmínky pro vznik nových čtvrtí s nabídkou bydlení, služeb i pracovních příležitostí. A protože výstavba „na zelené louce“ vedoucí k rozšiřování měst má své limity, velký potenciál v sobě skrývají nevyužívané plochy brownfieldů. Inspirací dobré praxe ze zahraničí je např. rozsáhlý projekt Tripla, který vzniká Helsinkách. I finské hlavní město totiž do roku 2050 očekává nárůst počtu obyvatel o zhruba 200 000.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 3. 5. 2017 15:11 TPA

TPA, přední česká poradenská společnost, se stala partnerem šestého ročníku předávání ocenění Podnikový právník 2017, které organizovala Unie podnikových právníku a mediální dům Economia. V rámci slavnostního večera předal Jiří Hlaváč, partner TPA, hlavní cenu v kategorii Právo v bankovnictví a pojišťovnictví Martinu Laurovi, Head of Legal Department Kooperativa pojišťovna, a.s. Předávání cen proběhlo na konci dubna v pražském kongresovém centru Erbia.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 3. 5. 2017 10:05 LINDE MATERIAL HANDLING

Společnost Linde Material Handling (Linde MH), výrobce manipulační techniky a poskytovatel logistických řešení, významně rozšířila své portfolio produktů s lithium-iontovým pohonem. V Linde MH vždy platí: Všude tam, kde na štítku vidíte označení Linde, najdete Linde technologii také uvnitř! Na rozdíl od jiných výrobců Linde MH opatřuje označením „CE“ nejen všechny své vozíky, ale také baterie. Zahrnuje to i jejich servis a záruky.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 2. 5. 2017 13:40 DACHSER SLOVAKIA

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser sa stal majoritným akcionárom spoločnosti Johnston Logistics Ltd. a posilňuje tým svoju logistickú sieť v severozápadnej Európe.

Zobrazit celou zprávu
Vydáno dne: 2. 5. 2017 11:44 YIT

Developerská společnosti YIT zahájila 1. května prodej více než 200 nízkoenergetických bytů v rámci nového projektu Aalto Cibulka. Ten vznikne v Praze 5 přímo u přírodního parku Košíře – Motol. Nabídku bydlení ve finském stylu doplní také komerční prostory pro drobné obchody a služby. Zahájení výstavby YIT plánuje na podzim 2017 a předpokládané dokončení zhruba do dvou let.

Zobrazit celou zprávu
Současní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Jsme členem
Asociace Public Relations Agentur (APRA)
od 28. června 2005.
Držitelem CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. prosince 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.