EN CZ SK

Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

http://www.di5.cz/

Architektonický ateliér di5 architekti inženýři s.r.o. vznikl v roce 1997. Tvoří ho architekti a inženýři, kteří úzce spolupracují v průběhu všech fází nového projektu. Společně se zabývají přípravou koncepce a návrhem projektu i následným řízením stavby a dohledem nad stavebními pracemi. Realizují projekty z oblastí rodinné a bytové zástavby, administrativních komplexů i občanské vybavenosti a využívají k projektování BIM technologie. Nejvýznamnějšími realizacemi jsou například budova hlavní správy společnosti ČEZ a.s., rezidenční projekty Vivus Uhříněves a Terasy Strašnice nebo dostavba v areálu Philip Morris. Mezi klienty patří také Škoda Auto, Národní divadlo v Praze či developerské společnosti VCES - člen mezinárodní skupiny Bouygues Construction, Skanska, Vivus a další.

Bim.Point je cloudový on-line nástroj pro práci s BIM modelem staveb vyvinutý společností di5.Tech (dceřiná společnost di5 architekti inženýři s.r.o.). Funguje nejen jako prohlížeč 3D modelu, ale také efektivně pracuje se všemi informacemi o projektu. Umožňuje data intuitivně číst, vyhledávat, třídit, exportovat a nabízí možnost vést evidenci informací a dokumentů připojených k jednotlivým stavebním prvkům. Tento nástroj pracuje s mezinárodně podporovaným datovým formátem IFC pro výměnu dat ve stavebnictví. Byl vyvinut pomocí open source technologií a je zcela nezávislý na softwaru, ve kterém byla data projektu vytvořena. V letošním ročníku soutěže Známka kvality získal Bim.Point čestné uznání za inovace v kategorii Výrobek - technologie pro stavebnictví a architekturu 2018.

Press releases

Released: 13. 12. 2017 10:54 Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

Rezidenční výstavba na bývalém brownfieldu po původní cihelně v pražské Uhříněvsi pokračuje díky využití BIM technologie rychlým tempem. První etapa bytového komplexu Vivus Uhříněves je již dokončena a vyprodána. Druhá etapa taktéž hlásí stoprocentní prodej bytů a čeká na vydání kolaudačního souhlasu. Stavební povolení pro další čtyři bytové domy třetí fáze a tři domy čtvrté fáze bylo právě uděleno. Rozsáhlý projekt, jehož výstavba je rozdělena do celkem pěti etap, bude po svém dokončení čítat 1 230 bytů ve velikosti od 1+kk do 4+kk. Součástí projektu je také 3 000 m2 komerčních ploch a víceúčelové hřiště pro děti. Nechybí ani parkové úpravy a cyklostezka. Developerem je Vivus Uhříněves s.r.o., za architektonickým návrhem a projektovým managementem stojí společnost di5 architekti inženýři.

Read more
Released: 20. 11. 2017 9:46 Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

BIM (Building Information Modelling) přestává být neznámým pojmem. Po nesmělých začátcích a období osvěty o problematice BIM i Stavebnictví 4.0 obecně je vidět znatelný posun jak ve skutečném využívání BIM technologie v praxi, tak i ve vzájemném sdílení zkušeností z již realizovaných projektů. Přispěla k tomu i nedávná mezinárodní konference Nowe Oblicze BIM ve Varšavě. Zúčastnilo se jí na 500 delegátů z 20 zemí a o celodenní program se postarala desítka přednášejících z řad polských i mezinárodních společností. Jako jediný tuzemský zástupce na konferenci vystoupil Petr Matyáš ze společnosti di5 architekti inženýři, který přednesl příspěvek na téma využívání BIM v České republice.

Read more
Released: 23. 10. 2017 10:49 Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

Letošní výroční konference Odborné rady pro BIM v České republice se nesla v duchu skutečného využívání BIM technologie v praxi a vzájemného sdílení zkušeností. Uskutečnila se pouze několik dní po zasedání vlády, na kterém byly schváleny dva klíčové dokumenty pro digitalizaci českého stavebnictví, tj. Koncepce zavádění metody BIM v České republice a Akční plán pro Společnost 4.0. BIM se postupně stává jednotným komunikačním nástrojem v segmentu stavebnictví napříč různými státy i pracovními obory. Do kontaktu s ním přicházejí architekti, projektanti, dodavatelé staveb, investoři i správci budov. Moderní technologie, typické pro digitalizaci a BIM problematiku obecně, provázely účastníky konference v průběhu celého jejího programu. Díky využití mobilní aplikace Myia mohli živě reagovat na dotazy přednášejících, okamžitě sledovat statistiky a klást dotazy k prezentované problematice.

Read more
Released: 18. 10. 2017 10:46 Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

„Zvýšení efektivity ve stavebnictví díky metodě BIM o pouhých deset procentních bodů znamená roční úsporu 45 miliard Kč v investicích,“ říká Petr Matyáš, partner ve společnosti di5 architekti inženýři, která je jedním z průkopníků využívání této progresivní metody v České republice.

Read more
Released: 1. 12. 2016 17:15 Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

Včera skončila v Mnichově mezinárodní konference BIM World, která byla věnována jednomu z přelomových fenoménů v oblasti developmentu a stavebnictví – digitálnímu informačnímu modelu stavby (BIM modelu). Konference se zúčastnili lídři z celého světa, kteří podnikají v oblasti standardů BIM. Jediným vystavujícím zástupcem z České republiky byla společnost di5 architekti inženýři, která vyvíjí cloudový online nástroj Bim.Point pro efektivní práci s daty BIM modelu.

Read more

Download
Di5 ARCHITEKTI INŽENÝŘI

Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.