EN CZ SK

GEOSAN DEVELOPMENT

https://www.geosan-development.cz/

Společnost Geosan Development působí na českém trhu rezidenčních nemovitostí více než 20 let. Od svého založení v roce 1998 již dokončila 21 novostaveb s celkem 2 300 byty. Mezi její aktuální projekty patří druhá fáze Rezidence Neklanka na rozhraní pražského Smíchova a Radlic a Rezidence Radimova Břevnov v exkluzivní lokalitě poblíž parku Kajetánka. V různých stupních přípravy má další projekty s cca 1 000 bytů v atraktivních lokalitách širšího centra Prahy. Vedle toho působí také v regionech: v Choťánkách u Poděbrad realizovala přípravu stavebních parcel pro individuální výstavbu rodinných domů. V říjnu 2018 navíc společnost rozšířila spektrum svého podnikání o kancelářské nemovitosti, když koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 000 metrů čtverečních.

Press releases

Released: 5. 10. 2018 9:34 GEOSAN DEVELOPMENT

Developerská společnost Geosan Development uvádí na trh dva bytové domy v ulici Na Neklance v Praze 5. Komorní projekt o čtyřech nadzemních podlažích nabídne celkem 31 bytových jednotek v dispozicích od 1+kk do 4+kk s vlastním balkonem nebo terasou. Byty v přízemí budou mít k dispozici předzahrádku. Projekt má pravomocné územní rozhodnutí. Prodej bytů byl právě spuštěn a samotná výstavba začne na jaře příštího roku. Předpokládaný termín dokončení je v roce 2020.

Read more
Released: 15. 6. 2018 10:40 GEOSAN DEVELOPMENT

Česká národní banka již od října rozšíří pravidla pro poskytování nových úvěrů na bydlení o požadavky na výši příjmu. Výše dluhu žadatele o hypotéku by nově neměla překročit devítinásobek jeho ročního příjmu, zároveň má pravidelná splátka činit maximálně 45 % jeho měsíčního čistého příjmu. K omezením trhu vedl ČNB rychlý růst cen nemovitostí, který byl loni v tuzemsku nejvyšší v EU, a současně i velké zvýšení objemu poskytovaných úvěrů na bydlení. V průběhu posledních dvou let se jedná již o několikáté zpřísnění. Naposledy v dubnu 2017 ČNB doporučila neposkytovat hypotéky nad 90 % hodnoty nemovitosti a omezit i úvěry nad 80 %. Aktuální opatření se dotkne zhruba třetiny žadatelů o hypotéku a omezí přístup k vlastnímu bydlení hlavně jednotlivcům a mladým rodinám, kteří budou odkázáni bydlet déle, ne-li po celý život, v nájmu.

Read more
Released: 7. 6. 2018 10:30 GEOSAN DEVELOPMENT

Astronomické léto začíná teprve za čtrnáct dní, ale tropické teploty atakující na teploměrech magickou třicítku, zažíváme již nyní. A letošní předpověď na červenec a srpen znovu slibuje teplotně nadprůměrné měsíce. Především pro obyvatele větších měst se toto období stává téměř nesnesitelným. V bytech bez klimatizace se teplota běžně vyšplhá i nad 30 °C a teplotní rozdíl ve srovnání s příměstskými a venkovskými oblastmi dosahuje až deset stupňů. Ochlazení pomocí otevřených oken přitom dává smysl pouze ve chvíli, kdy vnější teplota nepřesahuje 25 °C. V opačném případě si dovnitř vpouštíme pouze rozpálený vzduch. Velké horko pro lidský organismus znamená značnou zátěž a u ohrožených skupin obyvatel s horší termoregulací, jako jsou děti, senioři a chronicky nemocné osoby, navíc představuje zdravotní riziko. Na podobné aspekty je vhodné myslet již při výběru svého domova. Teprve v létě si totiž plně uvědomíme, že ne pouze lokalita a cena hrají při výběru nové nemovitosti hlavní roli. Developer Geosan Development upozorňuje na tři základní pilíře u novostaveb, která významnou měrou ovlivňují komfort budoucích obyvatel: dobrá tepelná izolace, rekuperace a dostatek zeleně.

Read more
Released: 23. 5. 2018 9:35 GEOSAN DEVELOPMENT

Rezidenční projekt Element Letňany developera Geosan Development zaznamenal první milník ve výstavbě. S dokončením základové desky pro celkem 107 bytů v dispozicích od 1+kk do 3+kk byly zároveň ukončeny veškeré zemní a přípravné práce, takže nyní již může stavba stoupat směrem vzhůru. Projekt o pěti nadzemních podlažích v Tupolevově ulici v Praze 9 zaštiťuje generální dodavatel Geosan Group. Výstavba pokračuje podle harmonogramu a směřuje k plánovanému dokončení v prosinci 2019. Byty, které se prodávají již nyní, budou k nastěhování v lednu 2020.

Read more
Released: 12. 4. 2018 9:23 GEOSAN DEVELOPMENT

Ceny nemovitostí rostou a nové bydlení se pomalu stává nedostupným i střední vrstvě obyvatel. Na vině není bezhlavé zdražování a neúměrně vysoké marže developerů, ale zdlouhavé povolovací procesy. Jejich důsledkem je menší množství bytů, které by trh potřeboval, přičemž vysoká poptávka i rostoucí náklady na přípravu nových projektů ženou ceny nahoru. Pozemky, na nichž není možné stavět, se totiž developerům citelně prodražují o nabíhající úroky z úvěru i další režijní náklady. To se následně promítá do výsledné ceny nemovitosti. Stále více lidí proto upřednostňuje nájemní bydlení v menších bytech. Na současný trend reagují developeři, kteří v připravovaných projektech mění skladbu bytů ve prospěch malometrážních jednotek v dispozicích 2+kk. Například u developera Geosan Development tvoří v aktuálních projektech Element Letňany a Rezidence Vrchlického nadpoloviční většinu. Naopak byty s více než třemi obytnými místnostmi nejsou vůbec zastoupeny.

Read more

Download
GEOSAN DEVELOPMENT

Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.