EN CZ SK

VÍTKOVICE STEEL BUDOU VYRÁBĚT PLECHY Z BRAZILSKÉ OCELI

Released: 6. 9. 2016 13:48 VÍTKOVICE STEEL

Společnost VÍTKOVICE STEEL, a.s. (dále společnost) se v červenci tohoto roku dohodla na velkoobjemových dodávkách ocelových bram, primární suroviny pro výrobu tzv. tlustých plechů, z výroby brazilské společnosti Compania Siderúrgica de Pecém. Na základě tohoto kontraktu, první bramy z Brazílie už byly vyexpedovány a dorazí do Ostravy do začátku října. Objemově dosáhnou dodávky bram z Jižní Ameriky podstatnou část z celkového ročního objemu spotřeby vsázky pro výrobu tlustých plechů ve válcovně 3,5 Kvarto společnosti (max. 800 tisíc tun/rok).

VÍTKOVICE STEEL, a.s. přešla na kompletní dodávky bram od externích dodavatelů po uzavření vlastní ocelárny vloni v září. Současní dodavatelé bram pocházejí ze zemí EU, Ruska a Ukrajiny. Nový dodavatel bram z Brazílie zahájil výrobu v květnu tohoto roku. Vlastní moderní technologii a management, který je zkušený a z velké části zahraniční, je orientovaný na výkon a kvalitu. Výborné lokální podmínky výroby mu dovolují i odpovídající cenu jeho výrobků na výstupu. „Propojením s tímto a dalšími dosavadními dodavateli, dosáhneme rozložení rizik v případných výpadcích dodávek bram od kteréhokoliv dodavatele na únosnou míru," sdělil Dmitrij Ščuka, předseda představenstva společnosti. „Spolu s našim pružným systémem logistiky nám to umožní lépe vycházet vstříc požadavkům zákazníků," dodává D. Ščuka.

Podpis kontraktu na dodávku bram z Brazílie je důkazem možnosti globálního propojení dodavatelsko-odběratelského řetězce a schopnosti managementu společnosti udržet vysokou efektivitu výroby v komplikované situaci na evropském trhu s ocelovými výrobky.

Kontakt:

Jaromír Krišica, tiskový mluvčí
+420 603 543 572; press@vitkovicesteel.com
www.vitkovicesteel.com

Current Clients
Referential Clients
phone: +420 731 613 608
phone: +420 596 620 435 – 6
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit

We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)